Ingredienser
-
1 bdt. hvide asparges
-
1 bdt. grønne asparges
-
0.5 citron, saften
-
1 spsk. salt
-
200 g kogte rejer
-
1 stilk løvstikke
-
Sauce mousseline
-
100 g smør
-
4 spsk. citronsaft
-
1 æg
-
0.5 dl piskefløde
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Asparges og sauce mousseline er forårets dejligste forret. De magre, fint smagende asparges og den fede, let syrlige sovs med de franske aner er et power-par, der klæder hinanden ufatteligt godt. A match made in heaven, som man siger på den anden side af Den Engelske Kanal.
Et drys rejer, gerne af den nypillede slags, sætter prikken over i’et på den klassiske servering.
Men hvad gør løvstikke så? Ikke så lidt, faktisk. Den lidt skarpe krydderurt gør såmænd underværker for retten, intet mindre. Løvstikke giver nemlig hele kunstværket den kant, som det fra naturens hånd savner. Et ganske let bid, som aldrig stjæler billedet fra de sart smagende asparges og rejer, men som løfter den cremede sovs et nøk op.
Vi har før lavet hvide asparges med sauce mousseline og esdragon. Her bytter vi esdragon ud med løvstikke og opnår en ny vidunderlig smagsoplevelse.
Kombinationen af hvide og grønne asparges tager sig godt ud på tallerkenen, men du kan sagtens nøjes med den ene af delene. Rejer er heller ikke strengt nødvendigt, hvis du foretrækker en ren grøntsagsret.
Glæd dig til denne udgave af sauce mousseline, som er meget, meget nemmere at trylle frem end normalt. Ingredienserne og smagen er ganske vist, som de plejer – men teknikken er ny. Hvis du lover at følge instruktionerne til punkt og prikke, lover vi til gengæld, at din sauce mousseline ikke skiller, som det ellers jævnligt sker for selv de dygtigste kokke. Vigtigst: Sovsen må endelig ikke koge!
Vil du forkæle dine gæster lidt ekstra, serverer du friskbagte kuvertbrød og en flaske korrekt afkølet sauvignon blanc til.
Ingredienser
1 bdt. hvide asparges | |
1 bdt. grønne asparges | |
0.5 citron, saften | |
1 spsk. salt | |
200 g kogte rejer | |
1 stilk løvstikke | |
Sauce mousseline |
|
100 g smør | |
4 spsk. citronsaft | |
1 æg | |
0.5 dl piskefløde | |
0.5 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Asparges kogningSkær den flade ende af de hvide asparges og skræl dem omhyggeligt - bræk enderne af de grønne asparges |
2
Færdig
|
Sæt en gryde vand over tilsat citron og salt og bring i kog – vandet skal kun lige kunne dække asparges |
3
Færdig
|
Kog de hvide asparges 4-7 minutter - en spids kniv skal kun møde en smule modstand, når de er færdige |
4
Færdig
|
Kog de grønne asparges 1-3 minutter - de må ikke blive for bløde |
5
Færdig
|
Sauce mousselineSmelt smørret i en gryde og rør citronsaften i - køl lidt af |
6
Færdig
|
Hæld et helt æg (blomme & hvide) i en røreskål med fløde, salt og peber - blend hurtigt med en stavblender |
7
Færdig
|
Hæld smørret ned til ægget og blend 1 minuts tid med stavblenderen, til det skummer |
8
Færdig
|
Hæld sovsen tilbage i smørgryden og varm langsomt op under omrøring, til den tykner |
9
Færdig
|
Bemærk: En sauce mousselin skal kun være lun og må IKKE koge |
10
Færdig
|
Når sovsen er tilpas cremet, tager du den af ilden og hælder over de lune asparges |
11
Færdig
|
Drys med rejer og fintsnittede løvstikkeblade ved servering |