Ingredienser
-
Tærtedej
-
30 g ingefær, revet
-
1 citron, den revne skal
-
150 g blødt smør
-
150 g brun farin
-
3 æg
-
3 tsk. bagepulver
-
150 g marcipan, revet
-
150 g hvedemel
-
Desuden
-
4 pærer
-
Brun farin
Et par ord om vores opskrift
Her får du en nem opskrift på en lækker, svampet pæretærte, der smager lifligt af både marcipan og ingefær. Den hjemmelavede pæretærte kræver kun 15 minutters arbejde; herefter skal den stå og passe sig selv 45 minutter i ovnen; og så er den klar til at servere med en klat kold flødeskum eller cremefraiche. Tærtedejen er så hurtig og nem, at du kan bruge den til alle dine andre tærter med frugt og bær.
Læs mere om pæretærte med marcipan og ingefær efter opskriften.
Ingredienser
Tærtedej |
|
30 g ingefær, revet | |
1 citron, den revne skal | |
150 g blødt smør | |
150 g brun farin | |
3 æg | |
3 tsk. bagepulver | |
150 g marcipan, revet | |
150 g hvedemel | |
Desuden |
|
4 pærer | |
Brun farin |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk ingefær, citronskal, smør og sukker sammen |
2
Færdig
|
Pisk æggene i |
3
Færdig
|
Pisk bagepulver, marcipan og mel i |
4
Færdig
|
Fordel den bløde dej i en smurt springform |
5
Færdig
|
Snit pærerne i halvtynde både og tryk halvt ned i dejen |
6
Færdig
|
Drys lidt brunt sukker over til sidst |
7
Færdig
|
Bag 45 minutter midt i en 180 grader varm ovn |
8
Færdig
|
Lad køle lidt af i formen, før du skærer ud |
9
Færdig
|
Servér med en klat cremefraiche eller creme Chantilly |
Mere om pæretærte med marcipan og ingefær
Om efteråret, når de danske pærer begynder at blive modne på træerne, må du unde dig selv at bage en pæretærte til dine kaffegæster. Dét er guf!
De møre pærestykker står fantastisk til den svampede kage, der smager hyggeligt at marcipan og ingefær. Og hvis du så serverer en klat kold cremefraiche eller flødeskum – eller måske endda en hjemmelavet creme Chantilly (tager 5 minutter) – er der ikke et øje tørt.
Tærtedejen er så nem og hurtig at røre sammen, at du vil få lyst til at prøve den sammen med alle mulige andre slags frugt (fx æbler og blommer) og bær (fx solbær og blåbær). Dejen tager under 10 minutter at lave.
Vi synes, at revet, frisk ingefær og revet citronskal giver et forrygende modspil til pærer og marcipan, der begge er meget stilfærdige i smagen. Men du kan naturligvis også forsøge dig med kardemomme, kanel, vanilje, appelsinskal og andre lækre smagsgivere.
Apropos smagsgivere er der brugt brun farin i denne pæretærte i stedet for almindeligt sukker eller rørsukker. Brun farin har lidt dybere smagsnoter end andre sukkerarter, men du vælger selv. Sirup eller honning vil også smage godt.
Når din hjemmelavede pæretærte er færdigbagt, er den nem at få ud af en (smurt) springform. Foretrækker du at servere tærten direkte af et smukt tærtefad, er det helt sikkert en lige så fin løsning.
God fornøjelse!