Opskrift: Frisk græskartærte – pumpkin pie
med kanel, kardemomme og revet ingefær

0 0
Opskrift: Frisk græskartærte – pumpkin pie

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Tærtedej
150 g smør
100 g hvedemel
100 g havregryn
100 g sukker
1 æg
2 tsk. bagepulver
Græskarfyld
300 g græskar eller Hokkaido, renset vægt
2 æg
150 g brun farin
30 g frisk ingefær, revet
1 citron, den revne skal
15 kardemommekapsler (1.5 tsk.)
2 tsk. kanel
0.5 tsk. salt

Luftig og saftig græskartærte på en ny måde

Ingredienser

  • Tærtedej

  • Græskarfyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Pumpkin pie er efterårets mest eftertragtede dessertkage i USA og Canada. Det er typisk en friskbagt pumpkin pie, der serveres efter den fyldte kalkun til Thanksgiving.

Der skal rigeligt med krydderier i tærten, for græskarret smager jo ikke af meget i sig selv. De traditionelle krydderier er kanel, kardemomme, allehånde, muskatnød, tørret ingefær, nelliker m.fl. – enten nogle af dem eller alle sammen. Nordamerikanske supermarkeder sælger naturligvis færdigblandede poser med ‘pumpkin pie spice’.

Pumpkin betyder græskar, men ikke nødvendigvis de enorme græskar, der skæres monstre ud af ved Halloween. De mindre Hokkaido-græskar er langt mere anvendelige.

Den normale fremgangsmåde er at bage græskarret, før kødet moses og kommer i tærten. Det giver en sødere smag og blødere konsistens – men gør også tærten lidt vammel efter vores ydmyge mening.

Ved at bruge det findelte græskar råt i tærten – sammen med friske ingredienser som revet ingefær og citronskal – bliver smagsoplevelsen lettere. Denne græskartærte er derfor luftigere og saftigere end normalt. Mere hen i retning af gulerodskage.

Du skal bruge omkring 300 gram græskarkød i tærten. Det får du ved at snitte skrællen af græskarret, skære hovedet i halve og skrabe kernerne ud i midten. Herefter skærer du de halve græskar i mindre stykker og kører til trevler i foodprocessoren (ligner revne gulerødder). Du kan også rive græskarret på et rivejern. Det tager højst 10 minutter.

Normalt serveres pumpkin pie/græskartærte med flødeskum, cremefraiche eller en rørt creme. Men denne udgave af græskartærte er så saftig og frisk, at yderligere pynt er fuldkommen unødvendigt. Så spar kalorierne og snup i stedet et ekstra stykke tærte.

Ingredienser

Antal personer:
Tærtedej
150 g smør
100 g hvedemel
100 g havregryn
100 g sukker
1 æg
2 tsk. bagepulver
Græskarfyld
300 g græskar eller Hokkaido, renset vægt
2 æg
150 g brun farin
30 g frisk ingefær, revet
1 citron, den revne skal
15 kardemommekapsler (1.5 tsk.)
2 tsk. kanel
0.5 tsk. salt
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Ælt ingredienserne til tærtedej sammen

2
Færdig

Tryk dejen jævnt ned i en springform (24-26 cm) foret med bagepapir

3
Færdig

Forbag bunden 15 minutter ved 175 grader

4
Færdig

Skær det skrællede græskar i grove stykker og kør til trevler i foodprocessoren - skal ligne revet gulerod

5
Færdig

Pisk de øvrige ingredienser grundigt sammen

6
Færdig

Rør græskar i æggemassen og fordel på den forbagte bund

7
Færdig

Bag græskartærten 60 minutter midt i den 175 grader varme ovn

8
Færdig

Tag tærten ud og lad den stå og sætte sig i formen 15 minutter

9
Færdig

Tag tærten ud af formen - drys med flormelis ved servering

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: 8 sunde madpandekager
forrige
Opskrift: 8 sunde madpandekager
Opskrift: Indonesisk kyllingesuppe - soto ayam
næste
Opskrift: Indonesisk kyllingesuppe – soto ayam
Opskrift: 8 sunde madpandekager
forrige
Opskrift: 8 sunde madpandekager
Opskrift: Indonesisk kyllingesuppe - soto ayam
næste
Opskrift: Indonesisk kyllingesuppe – soto ayam

Tilføj Din Kommentar