Opskrift: Panna Cotta med mælk (fedtfattig)
- ægte vanilje og rabarber

Opskrift: Panna Cotta med mælk (fedtfattig)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Rabarberkompot
100 g rabarber, renset vægt
25 g rørsukker
Panna cotta
3 blade husblas
5 dl minimælk
5 spsk. sukker
1 vaniljestang
Pynt
Mynteblade eller citronmelisse

En let og lækker dessert, som også duer på slankekuren

Ingredienser

  • Rabarberkompot

  • Panna cotta

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Efter sigende er panna cotta en dessert opfundet i den skønne italienske region, Piemonte.

Panna cotta betyder ‘kogt fløde’, men faktisk skal fløden i en traditionel panna cotta slet ikke koge. Den skal blot blive varm nok til, at husblassen vil opløse sig.

En flødebaseret panna cotta er vildt lækker – og vildt fedende! Heldigvis kan du sagtens lave en skøn panna cotta af mælk, som feder langt mindre. Fx minimælk.

Fremgangsmåden er den samme. Du varmer mælken igennem med sukker og vanilje (5 minutter), og så rører du den udblødte husblas ud i den varme væske. Herefter skal panna cotta’en størkne 3 timer i køleskabet, og så er den klar. Det er så let, så let.

Konsistensen af denne slankeudgave af panna cotta bliver som en budding eller måske snarere som sky. Den er ikke så cremet, som hvis du havde brugt fløde, men stadig perfekt stiv.

Hvis du ikke har arbejdet med husblas før, så frygt ej. Du dækker husblassen med vand i 5 minutter og knuger herefter vandet af den geléagtige masse. Denne gelé hælder du i den varme mælk, rører rundt et par gange, og så er du færdig.

Panna cotta kan spises med alle mulige slags bær, frugter eller karamel. Vi foreslår en lynhurtig rabarberkompot, der smager fantastisk til den mælkede vaniljebudding.

Lav gerne rabarberkompotten god tid i forvejen, så den når at køle af.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at lave rabarberkompotten, så den kan køle af:

2
Færdig

Skær de rensede rabarber i 1 cm stykker, bland med sukkeret i en gryde og steg ved middelhøj varme uden låg

3
Færdig

Efter 5-10 minutter er rabarberne bløde og smattede - sluk for varmen, lad køle af og blend til en jævn masse

4
Færdig

Nu er det tid til panna cotta’en:

5
Færdig

Læg husblas i blød i vand, der lige dækker - skal ligge 5 minutter

6
Færdig

Varm halvdelen af mælken op i en gryde sammen med sukker, de udskrabede vaniljekorn og den tomme vaniljestang

7
Færdig

Når mælken begynder at dampe, så dæmp blusset og rør i gryden de næste 5 minutter - sukkeret skal opløses, uden at mælken kommer i kog

8
Færdig

Knug vandet af husblassen

9
Færdig

Tag mælken af varmen og rør husblassen ud i den varme væske

10
Færdig

Rør den anden halvdel af mælken i og si væsken over i pæne portionsglas

11
Færdig

Sæt glassene i køleskab med film over i mindst 3 timer

12
Færdig

Fordel rabarberkompotten på den stivnede panna cotta

13
Færdig

Pynt med mynte eller citronmelisse

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.100 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Lillet Hugo Spritz - sommerdrink
forrige
Opskrift: Lillet Hugo Spritz – sommerdrink
Opskrift: Supersprød porchetta på grill
næste
Opskrift: Supersprød porchetta på grill
Opskrift: Lillet Hugo Spritz - sommerdrink
forrige
Opskrift: Lillet Hugo Spritz – sommerdrink
Opskrift: Supersprød porchetta på grill
næste
Opskrift: Supersprød porchetta på grill