Opskrift: Blækspruttesalat fra Dalmatien
med kapers, oliven og rucola

0 0
Opskrift: Blækspruttesalat fra Dalmatien

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg blæksprutte
3 laurbærblade
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. salt, peber
Salaten
500 g tomater
2 rødløg
100 g kapers
100 g grønne oliven uden sten
Rucola
Dressingen
3 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
1 fed hvidløg, knust
0.5 tsk. chiliflager

Kroatisk mad er en rustik afart af Middelhavskøkkenet

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Salaten

  • Dressingen

Et par ord om vores opskrift

Del

Spicy Twist tog på dannelsesrejse til Kroatien og spiste os gennem bjerge af friskfangede fisk og skaldyr, bålkogte gryderetter og andre lokale delikatesser. Alt sammen skyllet ned med de gode rød- og hvidvine, der fremstilles i landet eller nabolandet Bosnien-Hercegovina.

Hver region har sine specialiteter, og Dalmatien er verdensmestre i en blækspruttesalat, som vi gang på gang måtte vende tilbage til. Faktisk hver gang vi så ‘octopus salad’ på et menukort:

Friskkogte stykker af blæksprutte, tomater, rødløg, rucola samt masser af kapers og grønne oliven – marineret i en let syrlig olie/eddikedressing, så vidt vi kunne smage.

En uge på den idylliske ø Solta med eget udendørskøkken sendte os fluks til slagteren – som havde frosne blæksprutter! Hvor tit er det lige, man kan få fat i sådan en krabat med sugekopper og det hele?

Spørg din fiskehandler. Enten i Danmark eller i sommerhuset sydpå. En blæksprutte, der er renset for blæk, er utroligt let at have med at gøre. Dybest set skal du bare skære arme og krop i mundrette stykker, koge det en god halv times tid og lade trække lidt i kogevandet. Så er hovedingrediensen til din salat klar.

På grund af sit vandindhold skrumper 1 kg blæksprutte til meget lidt, så hvis det skal blive til forret – eller frokost – til 6-8 personer, skal fyren veje mindst 1 kg. Bemærk, at en blæksprutte er ret salt i smagen, så der skal ikke tilsættes salt i dressingen.

I Kroatien spiser man ligesom i Middelhavslandene hvidt brød til sine salater. Oftest meget tørt brød, idet brødkulturen med surdej og langtidshævning mildest talt ikke er nået herned.

Men hvorfor ikke bare bage en pladefuld nemme kuvertflutes og servere til? Og et glas knastør hvidvin…

Blækspruttesalat

Ingredienser

Antal personer:
1 kg blæksprutte
3 laurbærblade
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. salt, peber
Salaten
500 g tomater
2 rødløg
100 g kapers
100 g grønne oliven uden sten
Rucola
Dressingen
3 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
1 fed hvidløg, knust
0.5 tsk. chiliflager
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Er blæksprutten frosset, så tø den langsomt op i køleskab natten over

2
Færdig

Skær hele blæksprutten, krop og arme, i mundrette stykker - de skrumper meget under kogningen

3
Færdig

Hæld blækspruttestykkerne i en gryde, dæk med vand og bring i kog

4
Færdig

Fjern skum og tilsæt laurbær, eddike, salt og peber

5
Færdig

Kog under låg ved svag varme i 30 minutter og lad trække mindst 1 time i suppen

6
Færdig

Skær tomater i grove stykker, snit rødløg i tynde både og bland med kapers, halverede oliven og blækspruttestykkerne

7
Færdig

Ryst dressingen sammen og hæld over salaten - lad trække køligt mindst 1 time

8
Færdig

Anret blækspruttesalaten på hele rucolablade

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Cevapcici - kroatisk kebab
forrige
Opskrift: Cevapcici – kroatisk kebab
Opskrift: Screwdriver deluxe
næste
Opskrift: Screwdriver deluxe
Opskrift: Cevapcici - kroatisk kebab
forrige
Opskrift: Cevapcici – kroatisk kebab
Opskrift: Screwdriver deluxe
næste
Opskrift: Screwdriver deluxe

Tilføj Din Kommentar