Ingredienser
-
500 g rosenkål
-
50 g parmesan, fintrevet
-
3 fed hvidløg, i tynde skiver
-
3 spsk. olivenolie
-
0.5 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Denne nemme engelske opskrift på rosenkål er genial! Selv folk, der ikke kan li’ rosenkål, vil bede om en portion til. Den nøddebrune skorpe og det bløde indre (svøbt i smeltet parmesan og ristet hvidløg) har en helt suveræn smag, der leder tankerne langt væk fra – rosenkål! Nyd som tilbehør til kød, fisk eller vegetarretter.
Læs mere om karamelliseret rosenkål med parmesan efter opskriften.
Ingredienser
500 g rosenkål | |
50 g parmesan, fintrevet | |
3 fed hvidløg, i tynde skiver | |
3 spsk. olivenolie | |
0.5 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm ovnen op til 200 grader |
2
Færdig
|
Pil løse blade af rosenkålene, skær den tørre del af stokken |
3
Færdig
|
Efter eventuel skylning, dup de små kålhoveder helt tørre |
4
Færdig
|
Halvér rosenkålene, lad evt. meget små rosenkål forblive hele |
5
Færdig
|
Bland rosenkål grundigt med de øvrige ingredienser |
6
Færdig
|
Anbring de halve rosenkål med skærefladen nedad på en bageplade foret med bagepapir |
7
Færdig
|
Bag 20-25 minutter midt i ovnen, til overfladen på rosenkålen er nøddebrun og karamelliseret |
Mere om karamelliseret rosenkål med parmesan
Her på Spicy Twists sundheds- og kålredaktion vil vi være ærlige at indrømme, at rosenkål måske er den grøntsag, vi holder mindst af. Smagen og konsistensen af dampet rosenkål er tung og trist, lugten er som prutter under dynen. Føj.
Men så stødte vi på denne engelske opskrift fra Erren’s Kitchen – og så lykkedes det sørme! Vi ELSKEDE vores rosenkål og kom næsten op at slås om at hapse de sidste, da skålen var ved at være tom.
Jamen, hvad smager de så af, hvis de ikke smager af rosenkål? spørger du forundret. Og lige så forundret må vi indrømme, at dét er svært at sige. De halverede rosenkål vendes med fintrevet parmesan, tynde skiver hvidløg, olivenolie, salt og peber og bages nøddebrune i ovnen – så ja, smagen er vel som en ubestemt grøntsag bagt med ost og hvidløg.
Bare 20 minutter i ovnen ved 200 grader, så er rosenkålen let sprød og karamelliseret på overfladen og dejligt blød indeni. Alle menneskers hadegrøntsag er pludselig sprunget ud som det lækreste tilbehør til alle mulige kødretter (frikadeller?), fiskeretter (honningglaseret laks?) og andre grøntsagsretter (bagte kartofler med fyld?).
Hvis du prøver opskriften, vil vi være taknemmelige for en kommentar. Har du mon samme oplevelse af rosenkålens mirakuløse forvandling som os?