Opskrift: Karamelliseret rosenkål med parmesan

0 0
Opskrift: Karamelliseret rosenkål med parmesan

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g rosenkål
50 g parmesan, fintrevet
3 fed hvidløg, i tynde skiver
3 spsk. olivenolie
0.5 tsk. salt, peber

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne nemme engelske opskrift på rosenkål er genial! Selv folk, der ikke kan li’ rosenkål, vil bede om en portion til. Den nøddebrune skorpe og det bløde indre (svøbt i smeltet parmesan og ristet hvidløg) har en helt suveræn smag, der leder tankerne langt væk fra – rosenkål! Nyd som tilbehør til kød, fisk eller vegetarretter.

Læs mere om karamelliseret rosenkål med parmesan efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
500 g rosenkål
50 g parmesan, fintrevet
3 fed hvidløg, i tynde skiver
3 spsk. olivenolie
0.5 tsk. salt, peber
3 fra 41 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Varm ovnen op til 200 grader

2
Færdig

Pil løse blade af rosenkålene, skær den tørre del af stokken

3
Færdig

Efter eventuel skylning, dup de små kålhoveder helt tørre

4
Færdig

Halvér rosenkålene, lad evt. meget små rosenkål forblive hele

5
Færdig

Bland rosenkål grundigt med de øvrige ingredienser

6
Færdig

Anbring de halve rosenkål med skærefladen nedad på en bageplade foret med bagepapir

7
Færdig

Bag 20-25 minutter midt i ovnen, til overfladen på rosenkålen er nøddebrun og karamelliseret

Mere om karamelliseret rosenkål med parmesan

Her på Spicy Twists sundheds- og kålredaktion vil vi være ærlige at indrømme, at rosenkål måske er den grøntsag, vi holder mindst af. Smagen og konsistensen af dampet rosenkål er tung og trist, lugten er som prutter under dynen. Føj.

Men så stødte vi på denne engelske opskrift fra Erren’s Kitchen – og så lykkedes det sørme! Vi ELSKEDE vores rosenkål og kom næsten op at slås om at hapse de sidste, da skålen var ved at være tom.

Jamen, hvad smager de så af, hvis de ikke smager af rosenkål? spørger du forundret. Og lige så forundret må vi indrømme, at dét er svært at sige. De halverede rosenkål vendes med fintrevet parmesan, tynde skiver hvidløg, olivenolie, salt og peber og bages nøddebrune i ovnen – så ja, smagen er vel som en ubestemt grøntsag bagt med ost og hvidløg.

Bare 20 minutter i ovnen ved 200 grader, så er rosenkålen let sprød og karamelliseret på overfladen og dejligt blød indeni. Alle menneskers hadegrøntsag er pludselig sprunget ud som det lækreste tilbehør til alle mulige kødretter (frikadeller?), fiskeretter (honningglaseret laks?) og andre grøntsagsretter (bagte kartofler med fyld?).

Hvis du prøver opskriften, vil vi være taknemmelige for en kommentar. Har du mon samme oplevelse af rosenkålens mirakuløse forvandling som os?

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Portugisisk blækspruttesalat (salada de polvo)
forrige
Opskrift: Portugisisk blækspruttesalat (salada de polvo)
Ribollita - italiensk grøntsagssuppe med bacon
næste
Opskrift: Ribollita – italiensk grøntsagssuppe med bacon
Portugisisk blækspruttesalat (salada de polvo)
forrige
Opskrift: Portugisisk blækspruttesalat (salada de polvo)
Ribollita - italiensk grøntsagssuppe med bacon
næste
Opskrift: Ribollita – italiensk grøntsagssuppe med bacon

Tilføj Din Kommentar