Ingredienser
-
2 dl rød quinoa
-
4 dl vand
-
0.5 tsk. salt
-
1 grapefrugt
-
1 mango
-
1 æble
-
1 glaskål
-
1 rød peber
-
1 stor gulerod
-
2 tsk. spidskommen
-
1 tsk. korianderfrø
-
1 tsk. chiliflager
-
1 tsk. salt
-
2 rødløg
-
2 fed hvidløg
-
300 g kyllingefilet
-
3 spsk. olie
-
Dressing
-
1 dl grapefrugtsaft
-
0.5 dl olie
-
1 bdt. mynte
-
2 tsk. honning
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Quinoasalat er en pendant til pastasalat og rissalat: Du bruger den mættende, sunde og proteinrige quinoa som basis. Herpå fylder du alle de lækkerier, du kunne tænke dig at spise: Grøntsager, frugt, nødder, kylling, kød, fisk. Og til sidst overhælder du hele molevitten med en spændende dressing.
I denne opskrift på quinoasalat finder du flere af danskernes yndlingsingredienser: Kylling, mango, æble, gulerod. Dem har vi sat sammen med nogle lidt anderledes råvarer som glaskål, grapefrugt, mynte. Og smagsgivere som hvidløg, chili, spidskommen og korianderfrø.
Det kan måske lyde som en sær kombination? Men vi lover, at det bliver en af familiens favoritsalater. Alle kan jo lide kylling. Alle kan lide frugt. Og alle kan lide runde dressinger med en god balance mellem sødme og syre. Derfor kan denne salat simpelt hen ikke gå galt.
Start med at koge quinoa, så den når at køle af, til du skal blande salaten. Kogetid for quinoa er kun 10 minutter i den dobbelte mængde vand, herefter skal den trække 5 minutter i vandet, og så skal vandet sies fra. Så er din quinoa tilpas blød uden at være splattet.
Til gengæld må du gerne vente med at stege kyllingen med løg og krydderier til sidst, for den må gerne være lun, når du hælder den over salaten.
Dressingen er et kapitel for sig. Grapefrugtsaft blendes med olie, honning, salt og masser af mynte: Det smager helt ustyrlig godt og har en flot balance mellem det søde og det syrlige.
Ingredienser
2 dl rød quinoa | |
4 dl vand | |
0.5 tsk. salt | |
1 grapefrugt | |
1 mango | |
1 æble | |
1 glaskål | |
1 rød peber | |
1 stor gulerod | |
2 tsk. spidskommen | |
1 tsk. korianderfrø | |
1 tsk. chiliflager | |
1 tsk. salt | |
2 rødløg | |
2 fed hvidløg | |
300 g kyllingefilet | |
3 spsk. olie | |
Dressing |
|
1 dl grapefrugtsaft | |
0.5 dl olie | |
1 bdt. mynte | |
2 tsk. honning | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog quinoa i vand og salt 10 minutter, lad trække 5 minutter og hæld vandet fra |
2
Færdig
|
Skær grapefrugten i fileter og resten af grøntsagerne i små tern |
3
Færdig
|
Hæld krydderier, løg, hvidløg og kyllingefilet skåret i grove stykker i foodprocessoren |
4
Færdig
|
Kør foodprocessoren nogle få sekunder, så du har en meget grov kyllingefars |
5
Færdig
|
Steg kyllingefarsen i olien på en pande, så den smuldrer og bliver hvid |
6
Færdig
|
Blend dressingen grundigt |
7
Færdig
|
Anret quinoa nederst på et fad og top op med grøntsager, frugt og kylling |
8
Færdig
|
Hæld dressing over salaten og servér |