Opskrift: Quinoasalat med kylling, mango, grape
- og grape/myntedressing

0 0
Opskrift: Quinoasalat med kylling, mango, grape

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 dl rød quinoa
4 dl vand
0.5 tsk. salt
1 grapefrugt
1 mango
1 æble
1 glaskål
1 rød peber
1 stor gulerod
2 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. chiliflager
1 tsk. salt
2 rødløg
2 fed hvidløg
300 g kyllingefilet
3 spsk. olie
Dressing
1 dl grapefrugtsaft
0.5 dl olie
1 bdt. mynte
2 tsk. honning
1 tsk. salt

Spændende og sund salat fyldt med lækkerier

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Dressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Quinoasalat er en pendant til pastasalat og rissalat: Du bruger den mættende, sunde og proteinrige quinoa som basis. Herpå fylder du alle de lækkerier, du kunne tænke dig at spise: Grøntsager, frugt, nødder, kylling, kød, fisk. Og til sidst overhælder du hele molevitten med en spændende dressing.

I denne opskrift på quinoasalat finder du flere af danskernes yndlingsingredienser: Kylling, mango, æble, gulerod. Dem har vi sat sammen med nogle lidt anderledes råvarer som glaskål, grapefrugt, mynte. Og smagsgivere som hvidløg, chili, spidskommen og korianderfrø.

Det kan måske lyde som en sær kombination? Men vi lover, at det bliver en af familiens favoritsalater. Alle kan jo lide kylling. Alle kan lide frugt. Og alle kan lide runde dressinger med en god balance mellem sødme og syre. Derfor kan denne salat simpelt hen ikke gå galt.

Start med at koge quinoa, så den når at køle af, til du skal blande salaten. Kogetid for quinoa er kun 10 minutter i den dobbelte mængde vand, herefter skal den trække 5 minutter i vandet, og så skal vandet sies fra. Så er din quinoa tilpas blød uden at være splattet.

Til gengæld må du gerne vente med at stege kyllingen med løg og krydderier til sidst, for den må gerne være lun, når du hælder den over salaten.

Dressingen er et kapitel for sig. Grapefrugtsaft blendes med olie, honning, salt og masser af mynte: Det smager helt ustyrlig godt og har en flot balance mellem det søde og det syrlige.

Ingredienser

Antal personer:
2 dl rød quinoa
4 dl vand
0.5 tsk. salt
1 grapefrugt
1 mango
1 æble
1 glaskål
1 rød peber
1 stor gulerod
2 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. chiliflager
1 tsk. salt
2 rødløg
2 fed hvidløg
300 g kyllingefilet
3 spsk. olie
Dressing
1 dl grapefrugtsaft
0.5 dl olie
1 bdt. mynte
2 tsk. honning
1 tsk. salt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Kog quinoa i vand og salt 10 minutter, lad trække 5 minutter og hæld vandet fra

2
Færdig

Skær grapefrugten i fileter og resten af grøntsagerne i små tern

3
Færdig

Hæld krydderier, løg, hvidløg og kyllingefilet skåret i grove stykker i foodprocessoren

4
Færdig

Kør foodprocessoren nogle få sekunder, så du har en meget grov kyllingefars

5
Færdig

Steg kyllingefarsen i olien på en pande, så den smuldrer og bliver hvid

6
Færdig

Blend dressingen grundigt

7
Færdig

Anret quinoa nederst på et fad og top op med grøntsager, frugt og kylling

8
Færdig

Hæld dressing over salaten og servér

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Crunchy mexicansk guacamole
forrige
Opskrift: Crunchy mexicansk guacamole
Opskrift: Tortillapizza med skinke, ost, løg
næste
Opskrift: Tortillapizza med skinke, ost, løg
Opskrift: Crunchy mexicansk guacamole
forrige
Opskrift: Crunchy mexicansk guacamole
Opskrift: Tortillapizza med skinke, ost, løg
næste
Opskrift: Tortillapizza med skinke, ost, løg

Tilføj Din Kommentar