Ingredienser
-
2 majroer
-
2 æbler
-
2 spsk. honning
-
1 citron, saft og skal
-
20 g ingefær, revet
Et par ord om vores opskrift
Rå majroer smager lidt som radiser. De har en dejlig, kraftig smag – og det har rå ingefær jo også. Derfor vil denne råkost nok mest henvende sig til voksne.
Æbler, citron (saft og skal) og honning fungerer som det hyggelige, friske modspil til majroer og ingefær. De fem ingredienser smager kolossalt godt sammen!
Majroer er fyldt med vitaminer og gode kostfibre, som din mave bliver glad for. Ingefær indeholder masser af antioxidanter, som er vigtige for dit immunforsvar. Citron giver dig et solidt skud C-vitaminer.
Med andre ord: En råkost med majroer, ingefær og citron fungerer som en slags livsforlængende medicin. Du kan roligt spise så meget, du orker.
Hvis du vil optimere sundhedsværdien, undlader du at skrælle majroerne. Mange af vitaminerne sidder nemlig i skrællen. Vi har dog valgt at skrælle vores majroer, for vi synes, skrællen er for sej og for bitter at spise. Men det er en smagssag.
Og mens du nu alligevel har gang i majroerne, så køb et par stykker ekstra og prøv Danmarks sundeste fuldkornspizza med lynsyltede majroer og hvidløgsrejer. Det er guf!
Ingredienser
2 majroer | |
2 æbler | |
2 spsk. honning | |
1 citron, saft og skal | |
20 g ingefær, revet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl majroerne og riv dem groft |
2
Færdig
|
Befri æblerne for kernehus og riv dem groft |
3
Færdig
|
Rør honning, citronsaft og -skal samt ingefær sammen |
4
Færdig
|
Bland alle ingredienser sammen |
5
Færdig
|
Råkosten kan sagtens tåle at stå køligt i mange timer |