Ingredienser
-
Rabarbersaft
-
1 kg rabarber
-
8 dl vand
-
200 g sukker
-
0.5 citron, i skiver
-
20 g ingefær, revet
-
Drink
-
9 dl rabarbersaft
-
24 cl vodka
-
6 skiver citron
-
Mynteblade
-
Is
Et par ord om vores opskrift
Der er så meget godt at sige om rabarber, som typisk begynder at skyde op af den danske muld i maj måned og fremefter. De syrlige stængler er ufatteligt sunde, de giver en eksplosion af velsmag i alle de sammenhænge, de indgår i, og de er samtidig uhyre nemme at have med at gøre.
Denne rabarberdrink er ikke bare skøn at skue. Den smager også helt forrygende, og den frodige rabarbersmag får fuldstændigt én til at glemme, at der er alkohol involveret. I øvrigt kan du også droppe alkohol og blot servere rabarbersaften, som den er.
Når du koger saften, kommer der en grød af udkogte rabarber i overskud. Dem kan du snildt bruge i en portion yoghurt eller en smoothie.
Ingredienser
Rabarbersaft |
|
1 kg rabarber | |
8 dl vand | |
200 g sukker | |
0.5 citron, i skiver | |
20 g ingefær, revet | |
Drink |
|
9 dl rabarbersaft | |
24 cl vodka | |
6 skiver citron | |
Mynteblade | |
Is |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de rensede rabarber i tynde skiver |
2
Færdig
|
Hæld alle ingredienser i en gryde og kog 20 minutter |
3
Færdig
|
Lad trække 20 minutter og si så saften |
4
Færdig
|
Hæld afkølet saft i passende glas med de øvrige ingredienser |
5
Færdig
|
Mas gerne mynteblade og citronskiver let for at trække smagen ud af dem |
6
Færdig
|
Husk is; masser af is |