Ingredienser
-
1 kg rabarber
-
8 dl vand
-
200 g sukker
-
0.5 citron, i skiver
-
20 g ingefær, revet
Et par ord om vores opskrift
Rabarber er en fantastisk grøntsag med utallige anvendelsesmuligheder. Du kan bruge de sure, sunde stængler til desserter, kager, smoothies og som det syrlige tilbehør til stegeretter med brun sovs.
Som udgangspunkt for en superlækker, kraftfuld og smukt udseende saft er rabarber genial. Med blot få minutters arbejde får du en saft, der vil blæse benene væk under selv den største frugtskeptiker.
Den gode rabarbersaft smager fantastisk, som den er, gerne med masser af isklumper og måske et skvæt danskvand. Det er en sommerdrik for både børn og voksne – og ideel som alkoholfri velkomstdrink. Du kan også bruge saften som base i Spicy Twists rabarberdrink, hvori indgår et skvæt vodka, lidt mynte og en skive citron.
Gem de udkogte rabarber og brug dem i en smoothie eller i en portion yoghurt.
Ingredienser
1 kg rabarber | |
8 dl vand | |
200 g sukker | |
0.5 citron, i skiver | |
20 g ingefær, revet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de rensede rabarber i tynde skiver |
2
Færdig
|
Hæld alle ingredienser i en gryde og kog 20 minutter |
3
Færdig
|
Lad trække 20 minutter og si så saften |