Opskrift: Italiensk fyldt helstegt mørbrad på grill
Saftig svinemørbrad fyldt med salvie og soltørrede tomater

0 0
Opskrift: Italiensk fyldt helstegt mørbrad på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 svinemørbrad
8 store salvieblade
60 g semidried tomater
Kødsnor
Olie
Salt, peber

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

En godt grillet, stadig saftig svinemørbrad med fyld af salvie og soltørrede tomater smager som noget, der koster mange penge på en god italiensk restaurant. Det møre kød, den let bitre grønne krydderurt og de søde tomater er en smuk treenighed.

En behagelig ting ved opskriften er, at du ikke først skal bruge 5-10 minutter på at pudse mørbraden af. Det er heldigvis ikke nødvendigt, for den indirekte og direkte grillning blødgør hinderne på mørbraden, så de ikke mærkes efter endt tilberedning.

Til gengæld skal du bruge omkring 10 minutter på at fylde mørbraden og snøre den sammen med et stykke kødsnor.

  • Fyldningen foregår ved, at du skærer et dybt snit på langs af mørbraden, så den ender som en slags kano. Nu lægger du salvieblade på begge sider langs snittet og fylder tomater i midten.
  • Snøringen foregår ved, at du binder snoren om den ene ende af mørbraden, laver en knude og herefter ruller snoren rundt om hele mørbraden, så den ender som en slags rullepølse. Slut af med en knude i den anden ende.

Efter snøring vendes mørbraden i olie, salt og peber. På grillen skal den have 25 minutter ved indirekte varme og 5-10 minutter over direkte varme, til den er smukt brun på alle sider.

Når den fyldte mørbrad er færdiggrillet, fjernes kødsnoren, og så kan kødet skæres i tykke, saftige skiver.

Som tilbehør til grillet mørbrad foreslår vi denne friske kolde kartoffelsalat samt sommerens skønneste grillsalat.

Se også vores opskrift på citronmarineret helstegt mørbrad på grill

Italiensk fyldt helstegt mørbrad på grill

Ingredienser

Antal personer:
1 svinemørbrad
8 store salvieblade
60 g semidried tomater
Kødsnor
Olie
Salt, peber

Sådan gør du

1
Færdig

Skær et dybt snit på langs af mørbradens overside - men uden at skære helt igennem bunden og uden at skære igennem enderne - det skal fungere som en kano

2
Færdig

Læg salviebladene langs begge sider af snittet og fyld tomaterne i midten

3
Færdig

Snør mørbraden sammen med kødsnor, så salvie og tomater bliver skjult

4
Færdig

Vend mørbraden i olie, salt og peber

5
Færdig

Grill mørbraden 25 minutter ved indirekte varme

6
Færdig

Grill mørbraden 5-10 minutter direkte over de glødende briketter, til den er flot brun på alle sider

7
Færdig

Fjern kødsnoren og skær i tykke skiver

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Laksa - malaysisk kokos/karry-suppe med nudler og rejer
forrige
Opskrift: Laksa – malaysisk kokos/karry-suppe med nudler og rejer
Tatar som på Lumskebugten
næste
Opskrift: Tatar som på Lumskebugten
Laksa - malaysisk kokos/karry-suppe med nudler og rejer
forrige
Opskrift: Laksa – malaysisk kokos/karry-suppe med nudler og rejer
Tatar som på Lumskebugten
næste
Opskrift: Tatar som på Lumskebugten

Tilføj Din Kommentar