Opskrift: Panforte – toscansk frugtkage
med tørrede frugter, nødder og krydderier

0 0
Opskrift: Panforte – toscansk frugtkage

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g hasselnødder
100 g valnødder
100 g mandler
100 g dadler
100 g tørrede abrikoser
100 g rosiner
100 g flormelis
100 g mel
100 g flydende honning
10 nelliker knust
1 tsk. muskat
1 tsk. kanel
Desuden
Ekstra flormelis

Den elskede italienske kage er utroligt let at lave

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Har du nogen sinde spekuleret over, hvad korsfarerne spiste dengang omkring år 1100, hvor de drog på langfart fra Europa for at kristne de vantro muslimer i Mellemøsten…?

Som snacks eller energibarer spiste de panforte!

Panforte betyder stærkt brød. Det er en hård, langtidsholdbar frugtkage med masser af tørrede frugter, nødder, mandler og krydderier. Og honning. Honning er vigtigt, for kagen er givetvis opfundet i Tyrkiet, hvor der var honning i overflod. Tænk bare på den søde, tyrkiske baklava.

Honning og frugtsukker tilfører kroppen lynhurtig energi, så en lille skive panforte har uden tvivl givet de frygtede korsriddere masser af kræfter til at knuse al modstand undervejs.

Så populært var panforte dengang i middelalderen, at de italienske munke brugte kagen som skattebetaling til den lokale fyrste.

Nu om dage har indbyggerne i den skønne landsdel Toscana vundet hævd som opfinderne af panforte. Ikke mindst byen Siena har stolte, århundredgamle traditioner for at bage den helt rigtige panforte med ikke mindre end 17 ingredienser.

Vi har forsimplet fremgangsmåden, så panforte bliver superenkel at bage. Det er muligt, fordi vi i dag råder over foodprocessorer, der kan hakke alle ingredienser sammen – i gamle dage var processen en del mere besværlig.

Kagen er ikke så hård den første dag, men den smager selvfølgelig fantastisk (lidt som en god honningkage). Efter 1-2 dage i køleskab bliver din panforte hårdere og kan nydes i tynde skiver. Gerne med en stærk kop kaffe til.

Ingredienser

Antal personer:
200 g hasselnødder
100 g valnødder
100 g mandler
100 g dadler
100 g tørrede abrikoser
100 g rosiner
100 g flormelis
100 g mel
100 g flydende honning
10 nelliker knust
1 tsk. muskat
1 tsk. kanel
Desuden
Ekstra flormelis
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag halvdelen af hasselnødderne fra

2
Færdig

Kør resten af ingredienserne til en grov, lidt løs dej i din foodprocessor

3
Færdig

Ælt de hele nødder og dejen sammen med hænderne

4
Færdig

Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir og mas den tæt sammen

5
Færdig

Bag 45 minutter midt i en 150 grader varm ovn

6
Færdig

Køl af og drys med flormelis

7
Færdig

Opbevar indpakket i køleskab

8
Færdig

Servér i tynde skiver

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Thailandsk oksekød med basilikum og chili
forrige
Opskrift: Thailandsk oksekød med basilikum og chili
Opskrift: Bagt havregrød med bær
næste
Opskrift: Bagt havregrød med bær
Opskrift: Thailandsk oksekød med basilikum og chili
forrige
Opskrift: Thailandsk oksekød med basilikum og chili
Opskrift: Bagt havregrød med bær
næste
Opskrift: Bagt havregrød med bær

Tilføj Din Kommentar