Ingredienser
-
Kogte soyabønner
-
120 g tørre soyabønner
-
Vand
-
1 spsk. salt
-
3 laurbærblade
-
Krydring
-
2 spsk. olie
-
2 tsk. spidskommen
-
1.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Der er meget godt at sige om soyabønner. De er fyldt med proteiner og kan langt hen ad vejen erstatte kød i kosten. Desuden har soyabønner et højt indhold af kostfibre og er rige på sundt umættet fedt, jern, zink, kalcium og B-vitaminer (kilde). De er gode at fremstille hjemmelavet soyamælk (og tofu) af. Og så er de ekstremt billige.
1 kg tørre soyabønner fås til små 30 kr. Når soyabønnerne koges, svulmer de op til dobbelt størrelse, så nu har du pludselig 2 kg soyabønner for 30 kr.
Omregnet betyder det, at du får 250 g ristede soyabønner som snacks for små 4 kr. Plus en smule krydderier og lidt elektricitet.
Men det vigtigste er naturligvis, at ristede soyabønner som snacks smager vildt godt og er megasunde. What’s not to like?
Og lad os så lige sætte forholdet mellem soyabønner og edamamebønner helt på plads: Edamamebønner er ganske enkelt umodne, grønne soyabønner. Bum.
Ingredienser
Kogte soyabønner |
|
120 g tørre soyabønner | |
Vand | |
1 spsk. salt | |
3 laurbærblade | |
Krydring |
|
2 spsk. olie | |
2 tsk. spidskommen | |
1.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sæt soyabønnerne i blød i rigeligt vand i 8-10 timer - kassér herefter udblødningsvandet (bemærk, at de runde, gråbrune soyabønner har skiftet udseende; de er nu gule og nyreformede) |
2
Færdig
|
Kog soyabønnerne 40 minutter under låg i vand, der dækker med 2 cm, samt salt og laurbærblade - husk at skumme vandet, når bønnerne koger - kassér kogevandet bagefter |
3
Færdig
|
Rør olie og krydderier sammen og vend soyabønnerne i blandingen |
4
Færdig
|
Læg soyabønnerne på en bageplade foret med bagepapir og rist dem 50 minutter midt i ovnen ved 180 grader - vend dem efter 1/2 time |
5
Færdig
|
Køl de ristede soyabønner helt af og opbevar i en lufttæt beholder |
2 Comments Skjul kommentarer
Hej.
Hvorfor skal de ligge i blød i 8-20 timer?
Hvad er der galt med eksempelvis 1 time eller 0 timer og bare gå direkte til kogning?
Mvh
Dorte
Kære Dorte
Vi citerer fra Samvirke: ”Læg altid tørrede bønner i blød i 10-12 timer, kassér udblødningsvandet, og kog bønnerne grundigt i frisk vand for at uskadeliggøre bønnernes indhold af lektiner. Lektiner kan resultere i opkast, kolikagtige mavesmerter, diarré og kredsløbsforstyrrelser.”
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist