Ingredienser
-
2 skaftkoteletter à 250 g
-
Salt
-
2 spsk. olivenolie
-
1 spsk. dijonsennep
-
1 fed hvidløg
-
Rosmarin
Et par ord om vores opskrift
Kød, der stadig sidder på benet, smager af meget mere, end hvis benet er skåret fra. Det gælder for fisk og kylling og naturligvis også for skaftkoteletter i forhold til almindelige koteletter. For ikke at tale om cote de boeuf i forhold til en almindelig bøf.
Men hvordan sikrer man sig så, at kødet bliver saftigt, men også tilstrækkeligt stegt inde ved benet? Kød på ben har ofte en tendens til at blive for rødt inde omkring benene.
Med en kuglegrill er tricket nemt nok, for grillen fungerer som en slags ovn – se bare vores græske skaftkoteletter og indiske skaftkoteletter på grill.
Du kan selvfølgelig også bruge en almindelig ovn til at tilberede de lækre skaftkoteletter til perfektion. Her er fremgangsmåden:
- Brun koteletterne hurtigt på begge sider på en pande
- Smør et lag sennep, hvidløg og rosmarin på den ene side af kødet
- Steg koteletterne 20 minutter midt i en 150 grader varm ovn
Spicy Twist var i Kroatien, da skaftkoteletterne blev stegt. Her kunne vi få fennikel og rødløg på størrelse med håndbolde – dem skar vi i skiver, stegte hurtigt på panden og lagde under koteletterne i ovnen.
Desuden kom vores værtinde forbi med en kurvfuld friskplukkede figner. Dem halverede vi og stegte i lidt olivenolie, til saften fordampede, og de begyndte at karamellisere på panden. Mums, for noget lækkert tilbehør (og ren KETO-diæt).
Ingredienser
2 skaftkoteletter à 250 g | |
Salt | |
2 spsk. olivenolie | |
1 spsk. dijonsennep | |
1 fed hvidløg | |
Rosmarin |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag skaftkoteletterne ud af køleskabet 1 time før tilberedning og gnid med lidt salt på begge sider |
2
Færdig
|
Brun skaftkoteletterne hurtigt på begge sider i olivenolien ved høj varme på en pande |
3
Færdig
|
Læg koteletterne i et ovnfast fad, smør sennep og hvidløg på oversiden og drys med frisk eller tørret rosmarin |
4
Færdig
|
Steg koteletterne 20 minutter midt i en 150 grader varm ovn |