Opskrift: Julens hyggeligste snebolde (slik)
- med appelsin og stjerneanis

0 0
Opskrift: Julens hyggeligste snebolde (slik)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
300 g marcipan
150 g smeltechokolade (fx chokoladeknapper)
1 appelsin, den revne skal
1 stjerneanis, knust
1 æggehvide
150 g flormelis

Hvid jul … så er det sjovt at lave julekonfekt!

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Kender du Toms Snebolde? Her kommer den stensikre opskrift på selv at fremstille 30 hjemmelavede snebolde, der smager endnu bedre – og endnu mere af jul.

Snebolde er en slags julekonfekt, som mange mennesker nyder hele året. En kerne af marcipan overtrukket med chokolade og med en hvid sukkerskal yderst.

Nogle vælger simpelt hen at overtrække marcipankuglen med hvid chokolade, og så er den ikke længere.

Andre overtrækker marcipankuglen med mørk chokolade, vender i saften fra en dåse kikærter og ruller i kokosmel.

Atter andre tilfører forskellige smage til marcipanen, fx nougat, vanilje, appelsin, en eller anden form spiritus…

Vi foretrækker en version, hvor marcipanen tilsmages med appelsinskal og en smule stjerneanis, rulles i smeltet mørk chokolade (som lige skal størkne) og herefter i æggehvide og flormelis. Det er lige ud ad landevejen, og smagen er som den dejligste julekonfekt.

Kort sagt: Vil du være sikker på hvid jul, så brug de 45 minutter, det tager at fremstille 30 hjemmelavede snebolde.

Når dine gæster måbende begynder at klappe og juble, kan du glæde dig over, at ’sneboldeffekten’ pludselig har fået en ny betydning.

Ingredienser

Antal personer:
300 g marcipan
150 g smeltechokolade (fx chokoladeknapper)
1 appelsin, den revne skal
1 stjerneanis, knust
1 æggehvide
150 g flormelis
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Ælt marcipanen med revet appelsinskal og knust stjerneanis

2
Færdig

Lav et antal runde marcipankugler - ud af grundportionen bliver der 30 stk.

3
Færdig

Smelt chokoladen over vandbad, vend marcipankuglerne heri og sæt på køl i mindst 20 minutter

4
Færdig

Tag 2 dybe tallerkener, hæld flormelis i den ene og æggehvide i den anden - pisk æggehviden 10 sekunder med en gaffel, så den bliver ensartet

5
Færdig

Vend marcipankuglerne i først æggehvide, så flormelis

6
Færdig

Opbevar sneboldene køligt i en lukket beholder

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Perfekte brioche burgerboller
forrige
Opskrift: Perfekte brioche burgerboller
Jule-canneloni-med-confiterede-svinekæber
næste
Opskrift: Jule-cannelloni med confiterede svinekæber
Opskrift: Perfekte brioche burgerboller
forrige
Opskrift: Perfekte brioche burgerboller
Jule-canneloni-med-confiterede-svinekæber
næste
Opskrift: Jule-cannelloni med confiterede svinekæber

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here