Ingredienser
-
300 g marcipan
-
150 g smeltechokolade (fx chokoladeknapper)
-
1 appelsin, den revne skal
-
1 stjerneanis, knust
-
1 æggehvide
-
150 g flormelis
Et par ord om vores opskrift
Kender du Toms Snebolde? Her kommer den stensikre opskrift på selv at fremstille 30 hjemmelavede snebolde, der smager endnu bedre – og endnu mere af jul.
Snebolde er en slags julekonfekt, som mange mennesker nyder hele året. En kerne af marcipan overtrukket med chokolade og med en hvid sukkerskal yderst.
Nogle vælger simpelt hen at overtrække marcipankuglen med hvid chokolade, og så er den ikke længere.
Andre overtrækker marcipankuglen med mørk chokolade, vender i saften fra en dåse kikærter og ruller i kokosmel.
Atter andre tilfører forskellige smage til marcipanen, fx nougat, vanilje, appelsin, en eller anden form spiritus…
Vi foretrækker en version, hvor marcipanen tilsmages med appelsinskal og en smule stjerneanis, rulles i smeltet mørk chokolade (som lige skal størkne) og herefter i æggehvide og flormelis. Det er lige ud ad landevejen, og smagen er som den dejligste julekonfekt.
Kort sagt: Vil du være sikker på hvid jul, så brug de 45 minutter, det tager at fremstille 30 hjemmelavede snebolde.
Når dine gæster måbende begynder at klappe og juble, kan du glæde dig over, at ’sneboldeffekten’ pludselig har fået en ny betydning.
Ingredienser
300 g marcipan | |
150 g smeltechokolade (fx chokoladeknapper) | |
1 appelsin, den revne skal | |
1 stjerneanis, knust | |
1 æggehvide | |
150 g flormelis |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Ælt marcipanen med revet appelsinskal og knust stjerneanis |
2
Færdig
|
Lav et antal runde marcipankugler - ud af grundportionen bliver der 30 stk. |
3
Færdig
|
Smelt chokoladen over vandbad, vend marcipankuglerne heri og sæt på køl i mindst 20 minutter |
4
Færdig
|
Tag 2 dybe tallerkener, hæld flormelis i den ene og æggehvide i den anden - pisk æggehviden 10 sekunder med en gaffel, så den bliver ensartet |
5
Færdig
|
Vend marcipankuglerne i først æggehvide, så flormelis |
6
Færdig
|
Opbevar sneboldene køligt i en lukket beholder |