Opskrift: Sprød svineskank – knusprige Schweinhaxe
Sådan får du smørmørt kød og knasende sprøde svær

0 0
Opskrift: Sprød svineskank – knusprige Schweinhaxe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 svineskank
Salt
Vand

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Oktoberfesten og læskende øl i stride strømme er så sandelig ikke den eneste grund til at lægge vejen forbi Bayern.

I München og delstatens øvrige smukke byer er det overalt let at finde traditionelle restauranter, som serverer tyskernes vemodige mormormad. Schnitzler så store som lokumsbrætter, Königsberger Klopse (store kødboller i kaperssovs) – og naturligvis Schweinhaxe mit Sauerkraut und Kartoffeln.

Schweinhaxe er tyskernes ord for svineskank, og netop den udskæring er de så dygtige til at tilberede, at tænderne uvilkårligt løber i vand, når skanken ankommer til dit bord.

Kødet er smørmørt og fyldt med smag, sværen er stegt knasende sprød; næsten som en langtidsstegt ribbensteg med sprød svær, bare bedre.

At svineskanken bliver så fabelagtigt mør, sprød og god, skyldes ikke, at tyskerne er overmennesker i et køkken. Den væsentligste årsag er såmænd, at vores sydlige naboer gør flittigt brug af den måske vigtigste ingrediens i gammeldags madlavning … tid!

Når svineskanken får lov til stille og roligt at stege 6 timer ved lav varme i ovnen, bliver kødet naturligvis mørt (og meget af fedtet smelter af). Hvis du herefter skruer op for varmen i 10 minutter, bliver sværen sprød. Keine Hexerei, nur Behändigkeit.

Inden da har du ridset sværen på svineskanken i tern med en skarp kniv og gnedet salt ind i kødet og mellem sværene. Fremgangsmåden minder til forveksling om at lave flæskesteg. Du skal kun ridse den del af sværen, der vender opad under stegningen – sværen på undersiden bliver alligevel ikke sprød. Det tager ikke mange minutter.

Som tilbehør til den sprøde svineskank kan du roligt servere kogte kartofler og en god, gammeldags flæskestegssovs. I stedet for Sauerkraut kan det varmt anbefales at lave en sund og velsmagende grønkålssalat med 3 slags æble.

Et skummende krus øl smager bestemt heller ikke ilde til en knusprige Schweinhaxe; spørg bare på et hvilket som helst Gasthaus i Bayern. Prost!

Ingredienser

Antal personer:
1 svineskank
Salt
Vand

Sådan gør du

1
Færdig

Rids sværen på oversiden af svineskanken i store tern med en skarp kniv

2
Færdig

Gnid salt ind i kødet og mellem sværene

3
Færdig

Læg svineskanken i et ildfast fad og hæld 2 cm vand ved

4
Færdig

Sæt fadet på næstnederste rille i en 125 grader varm ovn - steg i 6 timer

5
Færdig

Skru ovnen op til 225 grader de sidste 10 minutter og hold øje med, at sværen bliver sprød, men ikke brændt

6
Færdig

Stegeskyen, der ligger tilbage i det ovnfaste fad, er genial til sovs

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Kylling på grill med souvlaki-marinade
forrige
Opskrift: Kylling på grill med souvlaki-marinade
Flan - autentisk spansk karamelbudding
næste
Opskrift: Flan – autentisk spansk karamelbudding
Kylling på grill med souvlaki-marinade
forrige
Opskrift: Kylling på grill med souvlaki-marinade
Flan - autentisk spansk karamelbudding
næste
Opskrift: Flan – autentisk spansk karamelbudding

Tilføj Din Kommentar