Ingredienser
-
3 spsk. olivenolie
-
2 løg
-
1 spsk. paprika
-
2 tsk. timian
-
2 tsk. oregano
-
2 tsk. salt, peber
-
400 g hakket oksekød
-
500 g frisk spinat
-
3 fed hvidløg
Et par ord om vores opskrift
Hjemme i Spanien kan denne gryderet hedde to ting: Espinacas con carne eller picadillo con espinacas. Du vælger selv.
I spansktalende lande findes utallige variationer af kombinationen spinat-hakket kød, ofte suppleret med mættende kartofler, men vi har valgt en helt enkel version, som laves med ganske få ingredienser på under 30 minutter.
Hos Fresh.Land (en stor online grøntpusher) købte vi en mægtig pose spinat med kæmpestængler, hvorpå bladene sad. Da først bladene var pillet af, var kun halvdelen tilbage, og da spinatbladene var stegt med i gryderetten, var så meget vand fordampet, at der nok igen kun var halvdelen tilbage.
For sjovs skyld prøvede vi at køre de tykke stængler og nogle af bladene i foodprocessoren, så det kom til at ligne den finthakkede spinat, man kan købe frossen. Det betød, at vi også fik spist de fleste stængler (som kan være ret seje) og altså medvirkede til at begrænse madspildet.
For at lave denne gryderet skal du have fat i 500 gram friske spinatblade, alternativt frossen spinat, som lige skal tøs lidt op.
Det hakkede kød kan være enten hakket okse eller hakket lam. Begge dele smager godt i retten.
Desuden skal der bruges løg, hvidløg, paprika, timian, oregano og en sjat olivenolie. Det er da til at overskue, ikke sandt?
Som tilbehør til espinacas con carne passer en grydefuld perfekte kogte ris virkelig godt. Alternativt kan du koge nogle kartofler og putte i retten.
Ingredienser
3 spsk. olivenolie | |
2 løg | |
1 spsk. paprika | |
2 tsk. timian | |
2 tsk. oregano | |
2 tsk. salt, peber | |
400 g hakket oksekød | |
500 g frisk spinat | |
3 fed hvidløg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sæt olien over ved middelvarme i en tykbundet gryde |
2
Færdig
|
Steg de grofthakkede løg blanke - det tager ca. 10 minutter |
3
Færdig
|
Tilsæt krydderierne og steg med 1 minut |
4
Færdig
|
Tilsæt hakket kød, skru op for varmen og brun kødet, mens du findeler det |
5
Færdig
|
Tilsæt spinatblade og lad dem falde sammen, mens de afgiver væske |
6
Færdig
|
Tilsæt knust hvidløg og steg nu 5-8 minutter, til det meste væske er fordampet |
7
Færdig
|
Buen apetito |