• Forside
  • Aftensmad
  • Opskrift: Spansk gryde med spinat og hakket kød – espinacas con carne

Opskrift: Spansk gryde med spinat og hakket kød – espinacas con carne

0 0
Opskrift: Spansk gryde med spinat og hakket kød – espinacas con carne

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olivenolie
2 løg
1 spsk. paprika
2 tsk. timian
2 tsk. oregano
2 tsk. salt, peber
400 g hakket oksekød
500 g frisk spinat
3 fed hvidløg

Velsmagende gryderet med masser af sund spinat

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hjemme i Spanien kan denne gryderet hedde to ting: Espinacas con carne eller picadillo con espinacas. Du vælger selv.

I spansktalende lande findes utallige variationer af kombinationen spinat-hakket kød, ofte suppleret med mættende kartofler, men vi har valgt en helt enkel version, som laves med ganske få ingredienser på under 30 minutter.

Hos Fresh.Land (en stor online grøntpusher) købte vi en mægtig pose spinat med kæmpestængler, hvorpå bladene sad. Da først bladene var pillet af, var kun halvdelen tilbage, og da spinatbladene var stegt med i gryderetten, var så meget vand fordampet, at der nok igen kun var halvdelen tilbage.

For sjovs skyld prøvede vi at køre de tykke stængler og nogle af bladene i foodprocessoren, så det kom til at ligne den finthakkede spinat, man kan købe frossen. Det betød, at vi også fik spist de fleste stængler (som kan være ret seje) og altså medvirkede til at begrænse madspildet.

For at lave denne gryderet skal du have fat i 500 gram friske spinatblade, alternativt frossen spinat, som lige skal tøs lidt op.

Det hakkede kød kan være enten hakket okse eller hakket lam. Begge dele smager godt i retten.

Desuden skal der bruges løg, hvidløg, paprika, timian, oregano og en sjat olivenolie. Det er da til at overskue, ikke sandt?

Som tilbehør til espinacas con carne passer en grydefuld perfekte kogte ris virkelig godt. Alternativt kan du koge nogle kartofler og putte i retten.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olivenolie
2 løg
1 spsk. paprika
2 tsk. timian
2 tsk. oregano
2 tsk. salt, peber
400 g hakket oksekød
500 g frisk spinat
3 fed hvidløg
3 fra 16 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt olien over ved middelvarme i en tykbundet gryde

2
Færdig

Steg de grofthakkede løg blanke - det tager ca. 10 minutter

3
Færdig

Tilsæt krydderierne og steg med 1 minut

4
Færdig

Tilsæt hakket kød, skru op for varmen og brun kødet, mens du findeler det

5
Færdig

Tilsæt spinatblade og lad dem falde sammen, mens de afgiver væske

6
Færdig

Tilsæt knust hvidløg og steg nu 5-8 minutter, til det meste væske er fordampet

7
Færdig

Buen apetito

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Rugbroedstaerte-med-loeg-og-bacon
forrige
Opskrift: Rugbrødstærte med løg og bacon
Brunch-opskrift-spejlaeg-og-lakserogn
næste
Opskrift: Brunch opskrift med spejlæg & lakserogn
Rugbroedstaerte-med-loeg-og-bacon
forrige
Opskrift: Rugbrødstærte med løg og bacon
Brunch-opskrift-spejlaeg-og-lakserogn
næste
Opskrift: Brunch opskrift med spejlæg & lakserogn

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here