Opskrift: Brunch opskrift med spejlæg & lakserogn

0 0
Opskrift: Brunch opskrift med spejlæg & lakserogn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olivenolie
4 æg
4 tsk. lakserogn
0.5 bdt. purløg

Spændende og sundt alternativ til bacon & æg

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Mange mennesker har svært ved at forestille sig et ordentligt brunchbord uden bacon & æg. Og med æg forstås her røræg.

Uden forhåbentlig at virke alt for sexistisk kunne man godt tro, at dem, der har sværest ved at undvære bacon & æg, som oftest er af hankøn.

Personligt kender vi i hvert fald mange af hunkøn, der konsekvent springer bacon & æg over på brunchbuffeten.

Her kommer det delikate alternativ: Spejlæg & lakserogn.

Ligesom bacon er lakserogn – eller ørredrogn – let salt i smagen. Rognen står derfor perfekt til et velstegt spejlæg som en af de lune retter på brunchbordet.

Ja, undskyld, men det gør vel ikke noget, at retten er mere appetitlig at se på end bacon & æg? At den er betydeligt sundere? Og at den max. tager 10 minutter at lave – uden røg i køkkenet.

Et drys purløg trækker bestemt ikke ned i det samlede syns- og smagsindtryk.

Se også vores andre gode ideer til brunch.

PS. Lakserogn eller ørredrogn fås i velassorterede supermarkeder eller hos fiskehandleren. I sæsonen vil stenbiderrogn være et fint alternativ.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olivenolie
4 æg
4 tsk. lakserogn
0.5 bdt. purløg

Sådan gør du

1
Færdig

Varm en sliplet-pande godt op ved middelhøj varme og hæld olien på

2
Færdig

Slå æggene ud i den varme olie og steg, til hviden er størknet - det tager små 5 minutter

3
Færdig

Drys med lidt salt og peber og anbring æggene på pæne tallerkener

4
Færdig

Fordel 1 tsk. lakserogn på hvert æg

5
Færdig

Drys med klippet purløg

6
Færdig

Servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Spansk-gryde-med-spinat-og-hakket-koed
forrige
Opskrift: Spansk gryde med spinat og hakket kød – espinacas con carne
Stegt-kyllingeskind-som-flaeskesvaer
næste
Opskrift: Stegt kyllingeskind som flæskesvær – i ovn og på pande
Spansk-gryde-med-spinat-og-hakket-koed
forrige
Opskrift: Spansk gryde med spinat og hakket kød – espinacas con carne
Stegt-kyllingeskind-som-flaeskesvaer
næste
Opskrift: Stegt kyllingeskind som flæskesvær – i ovn og på pande

Tilføj Din Kommentar