Ingredienser
-
3 spsk. olivenolie
-
4 æg
-
4 tsk. lakserogn
-
0.5 bdt. purløg
Et par ord om vores opskrift
Mange mennesker har svært ved at forestille sig et ordentligt brunchbord uden bacon & æg. Og med æg forstås her røræg.
Uden forhåbentlig at virke alt for sexistisk kunne man godt tro, at dem, der har sværest ved at undvære bacon & æg, som oftest er af hankøn.
Personligt kender vi i hvert fald mange af hunkøn, der konsekvent springer bacon & æg over på brunchbuffeten.
Her kommer det delikate alternativ: Spejlæg & lakserogn.
Ligesom bacon er lakserogn – eller ørredrogn – let salt i smagen. Rognen står derfor perfekt til et velstegt spejlæg som en af de lune retter på brunchbordet.
Ja, undskyld, men det gør vel ikke noget, at retten er mere appetitlig at se på end bacon & æg? At den er betydeligt sundere? Og at den max. tager 10 minutter at lave – uden røg i køkkenet.
Et drys purløg trækker bestemt ikke ned i det samlede syns- og smagsindtryk.
Se også vores andre gode ideer til brunch.
PS. Lakserogn eller ørredrogn fås i velassorterede supermarkeder eller hos fiskehandleren. I sæsonen vil stenbiderrogn være et fint alternativ.
Ingredienser
3 spsk. olivenolie | |
4 æg | |
4 tsk. lakserogn | |
0.5 bdt. purløg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm en sliplet-pande godt op ved middelhøj varme og hæld olien på |
2
Færdig
|
Slå æggene ud i den varme olie og steg, til hviden er størknet - det tager små 5 minutter |
3
Færdig
|
Drys med lidt salt og peber og anbring æggene på pæne tallerkener |
4
Færdig
|
Fordel 1 tsk. lakserogn på hvert æg |
5
Færdig
|
Drys med klippet purløg |
6
Færdig
|
Servér straks |