Opskrift: Rugbrødstærte med løg og bacon

0 0
Opskrift: Rugbrødstærte med løg og bacon

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Tærtedej
300 g rugbrød
1 dl olivenolie
1 æg
0.5 tsk. salt
Fyld
1 spsk. olivenolie
250 g bacon
500 g løg
1 spsk. æbleeddike
200 g cremefraiche
200 g pecorino eller parmesan, revet
3 æg
1 spsk. timian
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. cayennepeber

Totalt mumset tærte, som alle vil elske

Ingredienser

  • Tærtedej

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

En rugbrødstærte smager næsten som en almindelig madtærte, men den er hurtigere at lave. Du bruger nemlig færdigt rugbrød til bunden, og så behøver tærtedejen ikke stå 1 time i køleskabet og sætte sig, som det er normalt.

Bunden smager – ikke overraskende – af lunt rugbrød. Den består af rugbrød, æg, olie og salt, der køres til en dej i foodprocessoren. Dejen trykkes ud i en tærteform og skal nu forbage 10 minutter.

Du kan putte al muligt slags fyld i en rugbrødstærte:

  • Kartofler, porrer, svampe, spinat, gulerødder, løg, græskar…
  • Kylling, svinekød, skinke, bacon, fisk…
  • Æg, ost, hytteret, cremefraiche…

For mere inspiration, se vores mange tærteopskrifter.

Vi har i dag valgt at lave en totalt mumset tærte, hvor fyldet består af bacon, løg, revet ost (pecorino, parmesan eller Vesterhavsost), cremefraiche, æg og krydderier. Det smager himmelsk, og tærten får hurtigt ben at gå på.

Indrømmet, det er ikke ligefrem en slanketærte. Hvis du ønsker at spare på kalorierne, så drop revet ost og cremefraiche og erstat med 400 g hytteret.

Du kan spise et stykke rugbrødstærte med lækkert fyld på et hvilket som helst tidspunkt af døgnet. Fx i stedet for bacon og æg til brunch, som selvstændig frokostret eller som en del af middagen, eventuelt med en skål klassisk fransk grøn salat til. Eller en italiensk tomatsalat (caprese).

PS. Rugbrødstærte er genial, når det handler om at få has på en humpel gammelt rugbrød. For du går vel også ind for stop spild af mad?

Ingredienser

Antal personer:
Tærtedej
300 g rugbrød
1 dl olivenolie
1 æg
0.5 tsk. salt
Fyld
1 spsk. olivenolie
250 g bacon
500 g løg
1 spsk. æbleeddike
200 g cremefraiche
200 g pecorino eller parmesan, revet
3 æg
1 spsk. timian
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. cayennepeber

Sådan gør du

1
Færdig

Bunden

Skær rugbrødet i mindre stykket og kør til smulder i foodprocessoren

2
Færdig

Tilsæt olie, æg og salt og kør til en sammenhængende dej

3
Færdig

Tryk med fingrene dejen ud i et stort tærtefad (Ø: 30 cm) - sørg for, at dejen er helt tæt i bunden og kommer godt op ad siderne

4
Færdig

Bag bunden 10 minutter midt i en 180 grader varm ovn (pyt med, at den buler let op under bagningen)

5
Færdig

Fyldet

Skær bacon i tynde snitter og steg sprøde i olien

6
Færdig

Skær løg i tynde både og steg bløde i baconfedtet - det tager ca. 10 minutter

7
Færdig

Hæld eddike ved løgene og lad fordampe

8
Færdig

Rør de øvrige ingredienser til fyld sammen - rør bacon og løg i blandingen

9
Færdig

Fordel fyldet over den forbagte bund

10
Færdig

Bag rugbrødstærten 25 minutter midt i en 180 grader varm ovn

11
Færdig

Spis tærten varm, lunken eller kold

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Citronmarineret-helstegt-svinemoerbrad-paa-grill
forrige
Opskrift: Citronmarineret helstegt svinemørbrad på grill
Spansk-gryde-med-spinat-og-hakket-koed
næste
Opskrift: Spansk gryde med spinat og hakket kød – espinacas con carne
Citronmarineret-helstegt-svinemoerbrad-paa-grill
forrige
Opskrift: Citronmarineret helstegt svinemørbrad på grill
Spansk-gryde-med-spinat-og-hakket-koed
næste
Opskrift: Spansk gryde med spinat og hakket kød – espinacas con carne

Tilføj Din Kommentar