Ingredienser
-
Tærtedej
-
300 g rugbrød
-
1 dl olivenolie
-
1 æg
-
0.5 tsk. salt
-
Fyld
-
1 spsk. olivenolie
-
250 g bacon
-
500 g løg
-
1 spsk. æbleeddike
-
200 g cremefraiche
-
200 g pecorino eller parmesan, revet
-
3 æg
-
1 spsk. timian
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. cayennepeber
Et par ord om vores opskrift
En rugbrødstærte smager næsten som en almindelig madtærte, men den er hurtigere at lave. Du bruger nemlig færdigt rugbrød til bunden, og så behøver tærtedejen ikke stå 1 time i køleskabet og sætte sig, som det er normalt.
Bunden smager – ikke overraskende – af lunt rugbrød. Den består af rugbrød, æg, olie og salt, der køres til en dej i foodprocessoren. Dejen trykkes ud i en tærteform og skal nu forbage 10 minutter.
Du kan putte al muligt slags fyld i en rugbrødstærte:
- Kartofler, porrer, svampe, spinat, gulerødder, løg, græskar…
- Kylling, svinekød, skinke, bacon, fisk…
- Æg, ost, hytteret, cremefraiche…
For mere inspiration, se vores mange tærteopskrifter.
Vi har i dag valgt at lave en totalt mumset tærte, hvor fyldet består af bacon, løg, revet ost (pecorino, parmesan eller Vesterhavsost), cremefraiche, æg og krydderier. Det smager himmelsk, og tærten får hurtigt ben at gå på.
Indrømmet, det er ikke ligefrem en slanketærte. Hvis du ønsker at spare på kalorierne, så drop revet ost og cremefraiche og erstat med 400 g hytteret.
Du kan spise et stykke rugbrødstærte med lækkert fyld på et hvilket som helst tidspunkt af døgnet. Fx i stedet for bacon og æg til brunch, som selvstændig frokostret eller som en del af middagen, eventuelt med en skål klassisk fransk grøn salat til. Eller en italiensk tomatsalat (caprese).
PS. Rugbrødstærte er genial, når det handler om at få has på en humpel gammelt rugbrød. For du går vel også ind for stop spild af mad?
Ingredienser
Tærtedej |
|
300 g rugbrød | |
1 dl olivenolie | |
1 æg | |
0.5 tsk. salt | |
Fyld |
|
1 spsk. olivenolie | |
250 g bacon | |
500 g løg | |
1 spsk. æbleeddike | |
200 g cremefraiche | |
200 g pecorino eller parmesan, revet | |
3 æg | |
1 spsk. timian | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. cayennepeber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
BundenSkær rugbrødet i mindre stykket og kør til smulder i foodprocessoren |
2
Færdig
|
Tilsæt olie, æg og salt og kør til en sammenhængende dej |
3
Færdig
|
Tryk med fingrene dejen ud i et stort tærtefad (Ø: 30 cm) - sørg for, at dejen er helt tæt i bunden og kommer godt op ad siderne |
4
Færdig
|
Bag bunden 10 minutter midt i en 180 grader varm ovn (pyt med, at den buler let op under bagningen) |
5
Færdig
|
FyldetSkær bacon i tynde snitter og steg sprøde i olien |
6
Færdig
|
Skær løg i tynde både og steg bløde i baconfedtet - det tager ca. 10 minutter |
7
Færdig
|
Hæld eddike ved løgene og lad fordampe |
8
Færdig
|
Rør de øvrige ingredienser til fyld sammen - rør bacon og løg i blandingen |
9
Færdig
|
Fordel fyldet over den forbagte bund |
10
Færdig
|
Bag rugbrødstærten 25 minutter midt i en 180 grader varm ovn |
11
Færdig
|
Spis tærten varm, lunken eller kold |