Ingredienser
-
4 koteletter
-
Marinade
-
5 spsk. olivenolie
-
1.5 spsk. paprika
-
2 tsk. timian
-
1.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
1 lille løg
-
2 fed hvidløg
-
4 stilke persille
Et par ord om vores opskrift
“Chuletas de cerdo a la madrileña” – sådan kalder spanierne selv denne hurtige og smagfulde hverdagsret. Det betyder noget i retning af svinekoteletter, som de spises i Madrid.
Det er mad, som hele familien kan lide; ikke så meget hokuspokus her. Tidsforbruget er også gunstigt. Fra start til mål går der højst 30 minutter – og meget af tiden passer koteletterne sig selv i ovnen.
Ideen er at vende svinekoteletterne i en tyk marinade af olivenolie, paprika, timian, salt, chiliflager (eller peber) samt finthakket løg, hvidløg og persille. Kødet kræver ingen marineringstid – bare vend koteletterne i den tykke marinade og sæt i ovnen ved 220 grader.
Stegetiden afhænger af, hvilke koteletter du bruger:
- 2 cm tykke skaftkoteletter skal have 2 x 10 minutter
- 1,5 cm tykke koteletter skal have 2 x 8 minutter
- 1 cm tynde koteletter skal have 2 x 7 minutter
- Læg koteletterne – sovset godt ind i den grove marinade på begge sider – i et smurt ildfast fad eller endnu bedre på en smurt ovnfast pande og steg dem på næstnederste rille i ovnen. Halvvejs vender du koteletterne og steger dem færdige.
Som tilbehør til de dejlige, let krydrede svinekoteletter ville man i Madrid spise en tallerkenfuld rygende varme fritter, der lige er hevet op af ønskebrønden – men nu er vi jo i sundhedsbevidste Danmark, så i stedet foreslår vi en frisk, kold kartoffelsalat.
Ingredienser
4 koteletter | |
Marinade |
|
5 spsk. olivenolie | |
1.5 spsk. paprika | |
2 tsk. timian | |
1.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
1 lille løg | |
2 fed hvidløg | |
4 stilke persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag koteletterne ud af køleskabet 1 time, før de skal steges |
2
Færdig
|
Tænd ovnen på 220 grader - sæt risten på næstnederste rille |
3
Færdig
|
Bland marinaden - løg, hvidløg og persille skal være finthakket |
4
Færdig
|
Vend koteletterne i marinaden; det hele skal bruges |
5
Færdig
|
Læg koteletterne i et smurt ovnfast fad eller på en smurt ovnfast pande |
6
Færdig
|
Steg koteletterne 7-10 minutter på den ene side, vend dem og steg 7-10 minutter på den anden side - stegetiden afhænger af koteletternes tykkelse |