Ingredienser
-
1 fl. rosévin
-
2 dl appelsinsaft
-
1 dl vodka
-
1 citron, saften
-
5 spsk. sukker
-
1 bk. jordbær
-
Is, masser
Et par ord om vores opskrift
Sommer i Danmark, lidt lækkert på grillen, musik på spillen, snak og hygge i de lange, lyse aftener … Så skal vi have noget sjovt i glassene!
I de senere år er salget af rosévin eksploderet i takt med, at temperaturerne stiger. Og et par hektoliter rosé smager da også fortryllende; jo mere, jo bedre.
Men den dejlige rosé kan faktisk blive endnu bedre! Bare spørg spanierne, der er uofficielle verdensmestre i at servere kølige drikkevarer i sommervarmen.
Kunsten er at blande andre gode sager i rosévinen og forvandle den til en fuldblods sangria. Det kræver appelsin- og citronsaft, lidt sprut (vodka eller brandy), en smule sukker og masser af frugt – gerne jordbær, hvis smag står genialt til rosé. Til sidst skal der naturligvis en skovlfuld is i, så glassene dugger.
Sangria rosé smager så uforskammet godt, at du hellere må være forberedt på, at gæsterne drikker dig ud af huset. Heldigvis tager det kun 10 minutter at fremstille en kande til 6 personer – og 20 minutter at blande en bowle til 30 personer.
Må vi anbefale sangria rosé som velkomstdrink, som dessert, som en frisker på stranden og som en hyggespreder til studenterfesten.
Se også vores opskrifter på:
Ingredienser
1 fl. rosévin | |
2 dl appelsinsaft | |
1 dl vodka | |
1 citron, saften | |
5 spsk. sukker | |
1 bk. jordbær | |
Is, masser |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør al væske og sukker godt sammen i en kande |
2
Færdig
|
Hæld jordbær i tynde skiver samt is i |
3
Færdig
|
Skål |