Opskrift: Kold kartoffelsalat med esdragon
- og nem, hjemmerørt majonæse

0 0
Opskrift: Kold kartoffelsalat med esdragon

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1.2 kg kartofler (gerne aspargeskartofler)
2 stængler blegselleri
1 rødløg
3 spsk. frisk eller tørret esdragon
3 spsk. græsk yoghurt
1 fed hvidløg, knust
Majonæse
1 æg
1 dl olie
1 tsk. æbleeddike
1 tsk. salt, peber

Herligt tilbehør med det lækre ‘bearnaisekrydderi’ esdragon

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Majonæse

Et par ord om vores opskrift

Del

Kold kartoffelsalat er en af danskernes favoritter som tilbehør til alt muligt: Frikadeller, koteletter, bøffer, pølser…

En rigtig gammeldaws kartoffelsalat skal selvfølgelig være vendt i majonæse. Og ved du, hvad verdens bedste majonæse er? Det er din egen. Med den gode, cremede smag, men uden alle de usunde tilsætningsstoffer.

Majonæsen rører du ved at stikke en stavblender ned til et æg og 1 deciliter olie + et par andre småting – det tager et halvt minut. Pyt med, hvor stiv majonæsen bliver, for bagefter skal den lige røres med græsk yoghurt, og så står du med den skønneste dressing til kold kartoffelsalat.

Se også vores opskrift på varm kartoffelsalat.

Prøv at smage kartoffelsalaten til med det lækre ‘bearnaisekrydderi’ esdragon. Gerne frisk esdragon, men den tørrede udgave fungerer også glimrende. Fra at være lidt neutralt tilbehør bliver din kartoffelsalat pludselig stjernen på middagsbordet, mild og raffineret.

Vi supplerer med lidt finthakket rødløg og blegselleri for at give de bløde kartofler et let knasende modspil. Dine forvænte frikadeller vil fremover forlange at få denne version af kartoffelsalat som medspiller på tallerkenen.

Skal der agurkesalat til? Så brug verdens nemmeste opskrift.

Ingredienser

Antal personer:
1.2 kg kartofler (gerne aspargeskartofler)
2 stængler blegselleri
1 rødløg
3 spsk. frisk eller tørret esdragon
3 spsk. græsk yoghurt
1 fed hvidløg, knust
Majonæse
1 æg
1 dl olie
1 tsk. æbleeddike
1 tsk. salt, peber
3 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær kartofler i mundrette stykker og kog dem 10 minutter i letsaltet vand

2
Færdig

Snit blegselleri og rødløg i fine, små tern

3
Færdig

Hak frisk esdragon groft eller knus tørret esdragon let i morteren

4
Færdig

Hæld ingredienserne til majonæse i en røreskål i nævnte rækkefølge og stik den snurrende stavblender derned, til majonæsen skifter farve og størkner

5
Færdig

Rør majonæsen med yoghurt, hvidløg og esdragon

6
Færdig

Bland alle ingredienser sammen i en pæn skål og stil køligt mindst 30 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Rødgrød med blåbær og solbær
forrige
Opskrift: Rødgrød med blåbær og solbær
Opskrift: God gammeldags cowboytoast
næste
Opskrift: God gammeldags cowboytoast
Opskrift: Rødgrød med blåbær og solbær
forrige
Opskrift: Rødgrød med blåbær og solbær
Opskrift: God gammeldags cowboytoast
næste
Opskrift: God gammeldags cowboytoast

Tilføj Din Kommentar