Opskrift: 3 tricks til sprøde kyllingelår
Guf for kyllingeelskere med inspiration fra USA

0 0
Opskrift: 3 tricks til sprøde kyllingelår

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
750 g kyllingelår eller andre kyllingestykker på ben
Marinade
0.5 dl olie
2 fed hvidløg, knust
1 spsk. paprika
1 tsk. chiliflager
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver

Ingredienser

  • Marinade

Et par ord om vores opskrift

Del

Der bliver guffet ufattelige mængder kyllingebryst verden over. Det bløde, hvide kød er så nemt at have med at gøre, og smagen er så neutral, at alle kan være med.

Men egentlig er det synd. For kyllingelårene smager meget bedre! Kyllingelår har desuden den store fordel, at de kan tåle meget varme og stadig forblive saftige.

I denne opskrift skal du se, hvordan du let tilbereder saftige kyllingelår med sprødt skind. Vi har skelet hen over den store vandpyt (Atlanterhavet) og fundet frem til, hvordan man gør i det sprøde kyllingeskinds hjemland, USA.

Amerikanske opskrifter på kyllingelår fremhæver 3 teknikker, som gør skindet sprødere:

  1. Skær kyllingelåret op langs benet på begge sider, så kødet kan spredes ud som en blomst – det giver en større og mere jævn overflade på skindet
  2. Tilsæt lidt bagepulver i marinaden – det trækker væde ud af skindet, som derved kan blive sprødere
  3. Steg ved høj varme forskellige steder i ovnen – så skindet bliver sprødt, men ikke branker

Selve marinaden er ren Tex-Mex: Chili, hvidløg og paprika. Det smager og dufter fuldkommen som at være der selv. However – hvis du foretrækker andre smage (rosmarin, five spice, peber i stedet for chili etc.), så vælg endelig dem. Bare du bibeholder olie, salt og bagepulver.

Som tilbehør til de skønne kyllingelår foreslår vi en frisk kold kartoffelsalat og en tomatsalat med feta.

Enjoy!

Ingredienser

Antal personer:
750 g kyllingelår eller andre kyllingestykker på ben
Marinade
0.5 dl olie
2 fed hvidløg, knust
1 spsk. paprika
1 tsk. chiliflager
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver

Sådan gør du

1
Færdig

Anbring samtlige kyllingelår på et spækkebræt med undersiden opad

2
Færdig

Med en skarp kniv skærer du på begge sider langs kyllingelårets ben, så kødet åbner sig som en blomst – pas på ikke at skære hele vejen gennem skindet

3
Færdig

Rør marinaden sammen og smør overalt på kyllingen – anbring stykkerne med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir

4
Færdig

Lad marinere i 30 minutter – og indstil i mellemtiden ovnen på 225 grader

5
Færdig

Placér pladen på næstnederste rille og steg 20 minutter

6
Færdig

Vend kyllingestykkerne, så skindet nu vender opad

7
Færdig

Placér pladen på næstøverste rille og steg 15 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Flanksteak og majs på grill
forrige
Opskrift: Flanksteak og majs på grill
Vagtelæg - lavet som kinesiske teæg
næste
Opskrift: Vagtelæg – lavet som kinesiske teæg
Flanksteak og majs på grill
forrige
Opskrift: Flanksteak og majs på grill
Vagtelæg - lavet som kinesiske teæg
næste
Opskrift: Vagtelæg – lavet som kinesiske teæg

2 Comments Skjul kommentarer

Jeg forstår ikke helt hvordan det er, at man skal skære kyllingen? Kan du evt tage nogle billeder af, hvor man skærer?

Og med hensyn til bagepulver. Så gør det skindet tørt og ikke sprødt. Skindet kan sagtens blive sprødt med salt alene og det er det bedste. Så er det både sprødt og saftigt på samme tid.

Kære Nete

Det er svært at beskrive bedre, hvordan du skal skære kyllingelåret. Vend det med ‘ryggen’ i vejret og skær ned langs benet, så kødet løsner og åbner sig…

Utallige amerikanske opskrifter nævner bagepulver som en måde at få kyllingeskind sprødt på. Og vi synes bestemt, vores kyllingelår blev sprødere end normalt – se bare på billedet. Men hvis du foretrækker kun at bruge salt, så er det skam også en udmærket løsning.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar