Ingredienser
-
750 g kyllingelår eller andre kyllingestykker på ben
-
Marinade
-
0.5 dl olie
-
2 fed hvidløg, knust
-
1 spsk. paprika
-
1 tsk. chiliflager
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. bagepulver
Et par ord om vores opskrift
Der bliver guffet ufattelige mængder kyllingebryst verden over. Det bløde, hvide kød er så nemt at have med at gøre, og smagen er så neutral, at alle kan være med.
Men egentlig er det synd. For kyllingelårene smager meget bedre! Kyllingelår har desuden den store fordel, at de kan tåle meget varme og stadig forblive saftige.
I denne opskrift skal du se, hvordan du let tilbereder saftige kyllingelår med sprødt skind. Vi har skelet hen over den store vandpyt (Atlanterhavet) og fundet frem til, hvordan man gør i det sprøde kyllingeskinds hjemland, USA.
Amerikanske opskrifter på kyllingelår fremhæver 3 teknikker, som gør skindet sprødere:
- Skær kyllingelåret op langs benet på begge sider, så kødet kan spredes ud som en blomst – det giver en større og mere jævn overflade på skindet
- Tilsæt lidt bagepulver i marinaden – det trækker væde ud af skindet, som derved kan blive sprødere
- Steg ved høj varme forskellige steder i ovnen – så skindet bliver sprødt, men ikke branker
Selve marinaden er ren Tex-Mex: Chili, hvidløg og paprika. Det smager og dufter fuldkommen som at være der selv. However – hvis du foretrækker andre smage (rosmarin, five spice, peber i stedet for chili etc.), så vælg endelig dem. Bare du bibeholder olie, salt og bagepulver.
Som tilbehør til de skønne kyllingelår foreslår vi en frisk kold kartoffelsalat og en tomatsalat med feta.
Enjoy!
Ingredienser
750 g kyllingelår eller andre kyllingestykker på ben | |
Marinade |
|
0.5 dl olie | |
2 fed hvidløg, knust | |
1 spsk. paprika | |
1 tsk. chiliflager | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. bagepulver |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Anbring samtlige kyllingelår på et spækkebræt med undersiden opad |
2
Færdig
|
Med en skarp kniv skærer du på begge sider langs kyllingelårets ben, så kødet åbner sig som en blomst – pas på ikke at skære hele vejen gennem skindet |
3
Færdig
|
Rør marinaden sammen og smør overalt på kyllingen – anbring stykkerne med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir |
4
Færdig
|
Lad marinere i 30 minutter – og indstil i mellemtiden ovnen på 225 grader |
5
Færdig
|
Placér pladen på næstnederste rille og steg 20 minutter |
6
Færdig
|
Vend kyllingestykkerne, så skindet nu vender opad |
7
Færdig
|
Placér pladen på næstøverste rille og steg 15 minutter |
2 Comments Skjul kommentarer
Jeg forstår ikke helt hvordan det er, at man skal skære kyllingen? Kan du evt tage nogle billeder af, hvor man skærer?
Og med hensyn til bagepulver. Så gør det skindet tørt og ikke sprødt. Skindet kan sagtens blive sprødt med salt alene og det er det bedste. Så er det både sprødt og saftigt på samme tid.
Kære Nete
Det er svært at beskrive bedre, hvordan du skal skære kyllingelåret. Vend det med ‘ryggen’ i vejret og skær ned langs benet, så kødet løsner og åbner sig…
Utallige amerikanske opskrifter nævner bagepulver som en måde at få kyllingeskind sprødt på. Og vi synes bestemt, vores kyllingelår blev sprødere end normalt – se bare på billedet. Men hvis du foretrækker kun at bruge salt, så er det skam også en udmærket løsning.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist