Ingredienser
-
500 g pasta
-
4 spsk. olivenolie
-
400 g østershatte
-
50 g bacon
-
2 skalotteløg
-
2 fed hvidløg
-
0.5 tsk. salt, peber
-
0.5 dl kogevand fra pasta
-
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret
-
4 kyllingebryster
-
3 stjerneanis
-
2 tsk. salt
-
15 peberkorn
-
3 spsk. olie
Et par ord om vores opskrift
Det sprødstegte kyllingebryst smager nærmest kinesisk. Det er vendt i stjerneanis, salt og sort peber og stegt kort tid ved ret høj varme, så kødet bliver saftigt, og skindet knaser.
Østershattene, der er ristet med skalotteløg, hvidløg og bacon og vendt i esdragon, smager vel egentlig nynordisk.
Og pasta, ja, det er jo en italiensk klassiker. Så denne dejlige efterårsret med masser af skønne smage må siges at være internationalt fusionskøkken for fuld udblæsning·
Både stjerneanis og esdragon har lakridsagtige noter og står derfor fint sammen – og bare rolig, uden at nogen overhovedet vil tænke ‘lakrids’, når de spiser. Esdragon, frisk eller tørret, er samtidig en genial krydderurt til svampe.
Se også vores cremede svampesuppe med bacon og esdragon.
Efterår er svampetid. Vi fik fat i nogle dejlige østershatte, som ikke skal renses før brug, men du kan også anvende champignon, markchampignon, kantareller eller andre gode svampe i retten. Og hvis du kan skaffe dem på et andet tidspunkt af året, så behøver det jo heller ikke at være efterårsmad.
Vi synes, spaghetti er elegant i udtrykket. Foretrækker du en anden pastatype, så smager det helt sikkert lige så godt.
Ingredienser
500 g pasta | |
4 spsk. olivenolie | |
400 g østershatte | |
50 g bacon | |
2 skalotteløg | |
2 fed hvidløg | |
0.5 tsk. salt, peber | |
0.5 dl kogevand fra pasta | |
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret | |
4 kyllingebryster | |
3 stjerneanis | |
2 tsk. salt | |
15 peberkorn | |
3 spsk. olie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningerne - gem lidt kogevand |
2
Færdig
|
Varm olivenolien op på en pande ved middellav varme |
3
Færdig
|
Steg østershatte (i grove stykker), bacon (i bittesmå tern) samt finthakket løg og hvidløg - plus salt og peber - til vandet fordamper fra svampene, og løgene bliver blanke |
4
Færdig
|
Hæld den kogte pasta og lidt kogevand ned til svampene og steg ved høj varme, til vandet er fordampet |
5
Færdig
|
Vend esdragon med pasta og svampe |
6
Færdig
|
Gnid kyllingebrysterne i de fint knuste krydderier (stjerneanis, salt og peberkorn) |
7
Færdig
|
Steg kyllingebrysterne i olien på en anden pande - ca. 5-6 minutter på hver side ved ret høj varme |
8
Færdig
|
Skindet skal blive mørkebrunt og sprødt - lad kyllingen hvile 5 minutter på et spækkebræt, før du skærer den i skiver |
9
Færdig
|
Anret varme tallerkener med pasta, østershatte og skiver af sprødt kyllingebryst |