Opskrift: Stegt kyllingebryst, østershatte, pasta
med bacon, hvidløg og esdragon

0 0
Opskrift: Stegt kyllingebryst, østershatte, pasta

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g pasta
4 spsk. olivenolie
400 g østershatte
50 g bacon
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
0.5 tsk. salt, peber
0.5 dl kogevand fra pasta
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret
4 kyllingebryster
3 stjerneanis
2 tsk. salt
15 peberkorn
3 spsk. olie

Fusionskøkken med efterårets skønneste smage

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Det sprødstegte kyllingebryst smager nærmest kinesisk. Det er vendt i stjerneanis, salt og sort peber og stegt kort tid ved ret høj varme, så kødet bliver saftigt, og skindet knaser.

Østershattene, der er ristet med skalotteløg, hvidløg og bacon og vendt i esdragon, smager vel egentlig nynordisk.

Og pasta, ja, det er jo en italiensk klassiker. Så denne dejlige efterårsret med masser af skønne smage må siges at være internationalt fusionskøkken for fuld udblæsning·

Både stjerneanis og esdragon har lakridsagtige noter og står derfor fint sammen – og bare rolig, uden at nogen overhovedet vil tænke ‘lakrids’, når de spiser. Esdragon, frisk eller tørret, er samtidig en genial krydderurt til svampe.

Se også vores cremede svampesuppe med bacon og esdragon.

Efterår er svampetid. Vi fik fat i nogle dejlige østershatte, som ikke skal renses før brug, men du kan også anvende champignon, markchampignon, kantareller eller andre gode svampe i retten. Og hvis du kan skaffe dem på et andet tidspunkt af året, så behøver det jo heller ikke at være efterårsmad.

Vi synes, spaghetti er elegant i udtrykket. Foretrækker du en anden pastatype, så smager det helt sikkert lige så godt.

Ingredienser

Antal personer:
500 g pasta
4 spsk. olivenolie
400 g østershatte
50 g bacon
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
0.5 tsk. salt, peber
0.5 dl kogevand fra pasta
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret
4 kyllingebryster
3 stjerneanis
2 tsk. salt
15 peberkorn
3 spsk. olie
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningerne - gem lidt kogevand

2
Færdig

Varm olivenolien op på en pande ved middellav varme

3
Færdig

Steg østershatte (i grove stykker), bacon (i bittesmå tern) samt finthakket løg og hvidløg - plus salt og peber - til vandet fordamper fra svampene, og løgene bliver blanke

4
Færdig

Hæld den kogte pasta og lidt kogevand ned til svampene og steg ved høj varme, til vandet er fordampet

5
Færdig

Vend esdragon med pasta og svampe

6
Færdig

Gnid kyllingebrysterne i de fint knuste krydderier (stjerneanis, salt og peberkorn)

7
Færdig

Steg kyllingebrysterne i olien på en anden pande - ca. 5-6 minutter på hver side ved ret høj varme

8
Færdig

Skindet skal blive mørkebrunt og sprødt - lad kyllingen hvile 5 minutter på et spækkebræt, før du skærer den i skiver

9
Færdig

Anret varme tallerkener med pasta, østershatte og skiver af sprødt kyllingebryst

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: De bedste hjemmelavede æblechips
forrige
Opskrift: De bedste hjemmelavede æblechips
Opskrift: Nem og elegant kartoffelpuré
næste
Opskrift: Nem og elegant kartoffelpuré
Opskrift: De bedste hjemmelavede æblechips
forrige
Opskrift: De bedste hjemmelavede æblechips
Opskrift: Nem og elegant kartoffelpuré
næste
Opskrift: Nem og elegant kartoffelpuré

Tilføj Din Kommentar