Ingredienser
-
1 spidskål
-
3 spsk. olivenolie
-
Røde ris
-
3 dl røde
-
6 dl vand
-
1 tsk. salt
-
Soyakylling
-
400 g kyllingefilet
-
2 spsk. olivenolie
-
3 spsk. soya
-
Gomadressing
-
3 spsk. sesamfrø
-
3 spsk. olie
-
3 spsk. soya
-
2 spsk. riseddike
-
1 fed hvidløg, knust
-
20 g ingefær, revet
-
1 tsk. Sukrin eller honning
-
0.5 tsk. chiliflager
-
Desuden
-
1 granatæble
-
1 bdt. purløg
-
1 rødløg
Et par ord om vores opskrift
I dette utraditionelle måltid er der velsmag for alle pengene. Det er samtidig virkelig sundt og vil medvirke til at sænke dit kolesteroltal. Røde ris, kål, granatæble, hvidløg, ingefær og sesam går direkte i blodbanen og renser ud i ”det lede kolesterol”. Værsgo, lækker og sund aftensmad med god samvittighed.
Læs mere om den kolesterolsænkende kost efter opskriften.
Ingredienser
1 spidskål | |
3 spsk. olivenolie | |
Røde ris |
|
3 dl røde | |
6 dl vand | |
1 tsk. salt | |
Soyakylling |
|
400 g kyllingefilet | |
2 spsk. olivenolie | |
3 spsk. soya | |
Gomadressing |
|
3 spsk. sesamfrø | |
3 spsk. olie | |
3 spsk. soya | |
2 spsk. riseddike | |
1 fed hvidløg, knust | |
20 g ingefær, revet | |
1 tsk. Sukrin eller honning | |
0.5 tsk. chiliflager | |
Desuden |
|
1 granatæble | |
1 bdt. purløg | |
1 rødløg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær spidskålshovedet igennem på langs - lad det meste af stokken blive siddende for at holde sammen på bladene |
2
Færdig
|
Steg kålen i olie med skærefladen nedad ved middellav varme i 30 minutter - under låg |
3
Færdig
|
Vend kålen om på den runde side og steg yderligere 10 minutter under låg |
4
Færdig
|
Kog røde ris i vand og salt under låg - 30 minutter, fra de er bragt i kog - hæld overskydende vand fra bagefter |
5
Færdig
|
Steg kyllingefileterne hele i olien ved middelhøj varme - 3 minutter på hver side - tilsæt soya det sidste minut og vend kyllingestykkerne rundt heri |
6
Færdig
|
GomadressingRist sesamfrøene lysebrune på en pande og blend sammen med de øvrige ingredienser |
7
Færdig
|
Skær det stegte spidskål i tykke skiver og anret med røde ris og kyllingestykker på et stort fad - dryp gomadressing over - pynt med granatæblekerner, klippet purløg og tynde skiver rødløg |
Mere om det lækre måltid med kolesterolsænkende egenskaber
Først og fremmest skal du lave dette lidt utraditionelle måltid, fordi det smager fantastisk!
Stegt spidskål er en delikatesse, hvor kålen bliver mør, blød og sød indeni og får en dejlig ristet smag udenpå. Røde ris er et fuldkornsprodukt med en dyb, nøddeagtig smag, som er langt mere nuanceret end polerede hvide ris (du kan erstatte de røde ris med brune ris, hvis og såfremt).
Kylling stegt med soya er ren umami for smagsløgene. Det samme er gomadressing, hvor ristede sesamfrø, soya og de øvrige ingredienser blendes og ender som en fuldkommen vanedannende dressing, som man har lyst til at spise med ske. Et drys søde, saftige granatæblekerner på toppen fuldender smagsbilledet.
MEN – du skal også spise stegt spidskål med soyakylling, røde ris og gomadressing, fordi det er sundt og hjælper med at sænke kolesterolniveauet i dit blod.
Det lede kolesterol (LDL) er en af de store dræbere, som vi skal passe morderligt på. Jo ældre vi bliver, des farligere bliver et forhøjet kolesteroltal for os… Læs mere i denne artikel om, hvordan du selv kan sænke kolesteroltallet.
- Røde ris, som også kaldes røde gærris, er videnskabeligt anerkendt som en kolesterolsænkende fødevare. Det er samtidig fuldkorn, så det kan du ikke spise for meget af.
- Kål, granatæble, hvidløg, ingefær og sesam er ligeledes fødevarer, som kan gøre underværker for dit kolesteroltal.
- Sukrin Gold er et genialt sødemiddel, der i modsætning til sukker ikke påvirker kolesterolniveauet i dit blod.
God appetit – og lev vel!
2 Comments Skjul kommentarer
Hej spicytwist
Jeg har fundet denne opskrift på stegt spidskål med soyakylling, røde ris og gomadressing. Den lyder mega lækker og er nysgerrig på om alle opskrifter her er kolesterol-venlige? Jeg synes nemlig det er lidt af en jungle at finde spændende opskrifter der tager højde for et forhøjet kolesteroltal(min eksmands, ej mit).
Venlig hilsen Maj
Kære Maj
De fleste af vores opskrifter er kolesterolvenlige, men ikke alle. Blandt andet prøver vi i de fleste tilfælde at erstatte smør med olivenolie. Vi anbefaler også altid fuldkorn, hvor det er muligt. Du kan desuden finde en artikel om, hvordan man mindsker “det lede kolesterol” i blodet. Så ja, du finder masser af kolesterolvenlige opskrifter her på siden.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist