Ingredienser
-
100 g havregryn
-
50 g mandler
-
3 æg
-
0.5 dl olivenolie
-
1 tsk. salt
-
1 blomkål
Et par ord om vores opskrift
Der er ikke mange ting i verden, der smager bedre end dampende friskbagt, hvidt brød fyldt med det fineste hvedemel. Hvorfor pokker skal det være så usundt?
Er du glutenallergiker, er hvedebrød den rene gift – og det gælder naturligvis også almindeligt toastbrød, pizza, pasta, mange slags kage mv.
Hvedebrød duer selvfølgelig heller ikke, hvis du følger en keto diæt. Her guffer du masser af proteiner og fedt, men ingen kulhydrater så som brød, ris, pasta, kartofler, sukker. Når kroppen ikke får kulhydrater, begynder den nemlig straks at forbrænde fedt. Læs mere her: keto for begyndere.
Blomkålsbrød er både glutenfrit brød og keto brød
I et blomkålsbrød er det hvide mel erstattet af havregryn, mandler og fint kværnet blomkål. Det smager pragtfuldt og er naturligvis megasundt – og så kan det spises af både glutenallergikere og personer på keto diæt.
- Blomkålsbrød – eller blomkålstoast, som det også kan kaldes – kan bruges som almindeligt brød med pålæg på til morgenmad, brunch eller frokost
- … eller som toastbrød, hvor du fx lægger 2 stykker brød sammen om ost, skinke, tomater og varmer op i toastere
- … eller som en slags pitabrød belagt med stegt kød, fisk, grøntsager, hummus mv. Vi stegte en bøf, skar i skiver og lagde på blomkålsbrødet sammen med løg, granatæblekerner og myntedressing.
Se også vores opskrifter på:
Ingredienser
100 g havregryn | |
50 g mandler | |
3 æg | |
0.5 dl olivenolie | |
1 tsk. salt | |
1 blomkål |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend alle ingredienser (minus blomkål) til en grød - hæld i en stor skål |
2
Færdig
|
Blend blomkålsbuketter til grov grød - måske lidt ad gangen - og hæld i skålen fra før |
3
Færdig
|
Rør alting sammen til en grødagtig dej |
4
Færdig
|
Rul dejen ud til en plade mellem to stykker bagepapir på en bageplade - fjern herefter det øverste stykke bagepapir |
5
Færdig
|
Bag blomkålsbrødet 25 minutter på næstnederste rille i en 210 grader varm ovn - det skal være let lysebrunt |
6
Færdig
|
Flyt pladen op midt i ovnen og giv 5-10 minutter ekstra |
7
Færdig
|
Skær ud i 12 eller 16 stykker og lad køle af på en rist |