• Forside
  • Brunch
  • Opskrift: Sundt og lækkert blomkålsbrød / blomkålstoast

Opskrift: Sundt og lækkert blomkålsbrød / blomkålstoast
Glutenfrit brød - Keto brød

0 0
Opskrift: Sundt og lækkert blomkålsbrød / blomkålstoast

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
100 g havregryn
50 g mandler
3 æg
0.5 dl olivenolie
1 tsk. salt
1 blomkål
Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Der er ikke mange ting i verden, der smager bedre end dampende friskbagt, hvidt brød fyldt med det fineste hvedemel. Hvorfor pokker skal det være så usundt?

Er du glutenallergiker, er hvedebrød den rene gift – og det gælder naturligvis også almindeligt toastbrød, pizza, pasta, mange slags kage mv.

Hvedebrød duer selvfølgelig heller ikke, hvis du følger en keto diæt. Her guffer du masser af proteiner og fedt, men ingen kulhydrater så som brød, ris, pasta, kartofler, sukker. Når kroppen ikke får kulhydrater, begynder den nemlig straks at forbrænde fedt. Læs mere her: keto for begyndere.

Blomkålsbrød er både glutenfrit brød og keto brød

I et blomkålsbrød er det hvide mel erstattet af havregryn, mandler og fint kværnet blomkål. Det smager pragtfuldt og er naturligvis megasundt – og så kan det spises af både glutenallergikere og personer på keto diæt.

  • Blomkålsbrød – eller blomkålstoast, som det også kan kaldes – kan bruges som almindeligt brød med pålæg på til morgenmad, brunch eller frokost
  • … eller som toastbrød, hvor du fx lægger 2 stykker brød sammen om ost, skinke, tomater og varmer op i toastere
  •  … eller som en slags pitabrød belagt med stegt kød, fisk, grøntsager, hummus mv. Vi stegte en bøf, skar i skiver og lagde på blomkålsbrødet sammen med løg, granatæblekerner og myntedressing.

Se også vores opskrifter på:

Ingredienser

Antal personer:
100 g havregryn
50 g mandler
3 æg
0.5 dl olivenolie
1 tsk. salt
1 blomkål
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Blend alle ingredienser (minus blomkål) til en grød - hæld i en stor skål

2
Færdig

Blend blomkålsbuketter til grov grød - måske lidt ad gangen - og hæld i skålen fra før

3
Færdig

Rør alting sammen til en grødagtig dej

4
Færdig

Rul dejen ud til en plade mellem to stykker bagepapir på en bageplade - fjern herefter det øverste stykke bagepapir

5
Færdig

Bag blomkålsbrødet 25 minutter på næstnederste rille i en 210 grader varm ovn - det skal være let lysebrunt

6
Færdig

Flyt pladen op midt i ovnen og giv 5-10 minutter ekstra

7
Færdig

Skær ud i 12 eller 16 stykker og lad køle af på en rist

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Djævlekylling i ovn - pollo alla diavola
forrige
Opskrift: Djævlekylling i ovn – pollo alla diavola
Bonanto Spritz – den nye, frække “Aperol Killer”
næste
Opskrift: Bonanto Spritz – den nye, frække “Aperol Killer”
Djævlekylling i ovn - pollo alla diavola
forrige
Opskrift: Djævlekylling i ovn – pollo alla diavola
Bonanto Spritz – den nye, frække “Aperol Killer”
næste
Opskrift: Bonanto Spritz – den nye, frække “Aperol Killer”

Tilføj Din Kommentar