Opskrift: Sticky ribs – ovnstegte revelsben

0 0
Opskrift: Sticky ribs – ovnstegte revelsben

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg tykke revelsben
30 g ingefær, revet
2 fed hvidløg, revet
2 rødløg, i tynde både
4 dl bouillon
4 spsk. soya
2 spsk. sirup
2 spsk. æbleeddike
2 tsk. spidskommen, knust
0.5 tsk. cayennepeber eller chiliflager

Ny livret for raske drenge og friske piger

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Lad os starte med at rose vores egen mad. Selvros er velros, som man siger. Denne opskrift på møre revelsben klistret ind i en lækker, krydret sovs skal nok blive et hit blandt alle raske drenge og friske piger med cravings efter gris og BBQ.

Her på Spicy Twist vil vi vælge at definere revelsben som meget tykke skiver flæsk, hvor sværen og noget af fedtkanten er skåret af.

Spareribs vil derimod ofte være de aflange, flade stykker kød med en masse ben indimellem.

Spicy Twists opskrift på ovnstegte revelsben er en tilpasset udgave af en amerikansk opskrift på sticky ribs (klistrede ribben). Og er der noget, amerikanerne er gode til, så er det at stege revelsben og spareribs, så man er ved at drukne i sit eget mundvand.

Opskriften tager 1 time og 10 minutter fra start det slut, og det er kun de 20 minutter, du skal lave noget. Resten af tiden står revelsbenene og hygger sig ovnen.

Sådan her foregår det:

  • Brun revelsbenene godt af på begge sider – 10 minutter
  • Hæld fedtet fra og hæld de øvrige ingredienser over
  • Steg revelsben og sovs 25 minutter i ovnen ved 210 grader
  • Vend revelsbenene og giv dem 25 minutter mere
  • Læg revelsbenene på et serveringsfad, kog sovsen ind og hæld over – 5 minutter
  • Vær parat til at modtage stående ovationer og klistrede kys fra gæsterne

Hvor meget kød skal du beregne per person? Mindst 250 gram – for der forsvinder jo både ben og fedt i processen.

Som tilbehør til revelsben lavede vi en filippinsk udgave af stegte broccoli, svampe og gulerod i østerssovs. Denne grøntsagsret har noget af det samme sødligt-salte præg, som de skønne sticky ribs også har.

En kold øl eller to er godt at skylle efter med.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg tykke revelsben
30 g ingefær, revet
2 fed hvidløg, revet
2 rødløg, i tynde både
4 dl bouillon
4 spsk. soya
2 spsk. sirup
2 spsk. æbleeddike
2 tsk. spidskommen, knust
0.5 tsk. cayennepeber eller chiliflager

Sådan gør du

1
Færdig

Har du en god gryde, der kan tåle at gå i ovnen, så brug den - ellers brug en pande til at brune kødet på og et ovnfast fad til resten

2
Færdig

Brun revelsbenene grundigt på begge sider i en smule olie, hæld fedtet fra bagefter - det tager mindst 10 minutter

3
Færdig

Rør de øvrige ingredienser sammen og hæld over revelsbenene

4
Færdig

Steg 25 minutter i en 210 grader varm ovn, vend revelsbenene og steg 25 minutter på den anden side

5
Færdig

Læg revelsbenene til hvile på et serveringsfad og kog sovsen ind, til den er tyk og klistret - 5 minutter

6
Færdig

Hæld sovsen over benene og kald til bords med jubel i stemmen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Veganske-bananboller
forrige
Opskrift: Veganske bananboller uden gluten og sukker
Pasta-med-muslinger-i-italiensk-tomatsovs
næste
Opskrift: Pasta med muslinger i italiensk tomatsovs
Veganske-bananboller
forrige
Opskrift: Veganske bananboller uden gluten og sukker
Pasta-med-muslinger-i-italiensk-tomatsovs
næste
Opskrift: Pasta med muslinger i italiensk tomatsovs

Tilføj Din Kommentar