• Forside
  • Brunch
  • Opskrift: Veganske bananboller uden gluten og sukker

Opskrift: Veganske bananboller uden gluten og sukker

0 0
Opskrift: Veganske bananboller uden gluten og sukker

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g mandler
200 g havregryn
3 dl vand
3 modne bananer
5 dadler
2 spsk. citronsaft
2 tsk. natron
0.5 tsk. salt
150 g rosiner

Sunde, søde, bløde, lækre, lynhurtige boller

Tilhører:
  • Slankemad
  • Sund mad
  • Vegansk mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

’Bananboller’ kalder vi de 8 små lækkerbiskner. De kunne også hedde banankager eller bananmuffins, for de er søde, bløde og lækre. Lige til at spise til en kop te eller kaffe.

Du kan glæde dig til lutter sundhed og gode sager. Ingen gluten, ingen sukker, ingen fedtstof, ingen animalske produkter – det er ene og alene veganske ingredienser.

Faktisk er bananbollerne så sunde, at du kan spise dem til morgenmad eller brunch med den allerbedste samvittighed. Også selv om du er på slankekur.

‘Melet’ i dejen er mandler og havregryn, der køres til pulver i foodprocessoren.

Det fugtige i dejen er vand, bananer og citronsaft.

Det søde i dejen er bananer, dadler og rosiner. I øvrigt er mandler jo også en smule søde.

Bollernes skønne smag kommer fra mandler, bananer, dadler og rosiner.

Bananbollerne er lynhurtige at lave. Du kører alle ingredienser til en lind dej i foodprocessoren og rører herefter rosinerne i dejen. Det tager ikke mange minutter. Så sætter du med to skeer 8 boller på et stykke bagepapir eller øser dejen i muffinsforme og bager ca. 25 minutter i ovnen.

Som du bemærker, er der ingen hævetid. Det skyldes, at hævemidlet er natron. Og fordi vi bruger natron, skal der syre i dejen – ellers virker natron nemlig ikke. Det klarer vi med 2 spiseskefulde citronsaft.

Hvis du går i gang nu, kan du have en pladefuld lune bananboller klar om 45 minutter. God arbejdslyst.

Ingredienser

Antal personer:
200 g mandler
200 g havregryn
3 dl vand
3 modne bananer
5 dadler
2 spsk. citronsaft
2 tsk. natron
0.5 tsk. salt
150 g rosiner

Sådan gør du

1
Færdig

Kør mandler og havregryn til fint pulver i foodprocessoren

2
Færdig

Hæld de øvrige ingredienser (minus rosiner) i foodprocessoren og kør til en klistret dej

3
Færdig

Vend rosinerne i dejen

4
Færdig

Af grundportionen kan du med to skeer sætte 8 boller på et stykke bagepapir eller øse i muffinsforme

5
Færdig

Bag bananbollerne ca. 25 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn

6
Færdig

Mærk med en strikkepind, om bollerne har fået nok - pinden skal være tør, når du trækker den ud

7
Færdig

Lad bollerne køle af på en rist eller i muffinsformene

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Stegt-pighvar-med-citronsmoer
forrige
Opskrift: Stegt pighvar med citronsmør, nye kartofler og rabarber
Sticky-ribs-revelsben-i-ovn
næste
Opskrift: Sticky ribs – ovnstegte revelsben
Stegt-pighvar-med-citronsmoer
forrige
Opskrift: Stegt pighvar med citronsmør, nye kartofler og rabarber
Sticky-ribs-revelsben-i-ovn
næste
Opskrift: Sticky ribs – ovnstegte revelsben

Tilføj Din Kommentar