Ingredienser
-
200 g mandler
-
200 g havregryn
-
3 dl vand
-
3 modne bananer
-
5 dadler
-
2 spsk. citronsaft
-
2 tsk. natron
-
0.5 tsk. salt
-
150 g rosiner
Et par ord om vores opskrift
’Bananboller’ kalder vi de 8 små lækkerbiskner. De kunne også hedde banankager eller bananmuffins, for de er søde, bløde og lækre. Lige til at spise til en kop te eller kaffe.
Du kan glæde dig til lutter sundhed og gode sager. Ingen gluten, ingen sukker, ingen fedtstof, ingen animalske produkter – det er ene og alene veganske ingredienser.
Faktisk er bananbollerne så sunde, at du kan spise dem til morgenmad eller brunch med den allerbedste samvittighed. Også selv om du er på slankekur.
‘Melet’ i dejen er mandler og havregryn, der køres til pulver i foodprocessoren.
Det fugtige i dejen er vand, bananer og citronsaft.
Det søde i dejen er bananer, dadler og rosiner. I øvrigt er mandler jo også en smule søde.
Bollernes skønne smag kommer fra mandler, bananer, dadler og rosiner.
Bananbollerne er lynhurtige at lave. Du kører alle ingredienser til en lind dej i foodprocessoren og rører herefter rosinerne i dejen. Det tager ikke mange minutter. Så sætter du med to skeer 8 boller på et stykke bagepapir eller øser dejen i muffinsforme og bager ca. 25 minutter i ovnen.
Som du bemærker, er der ingen hævetid. Det skyldes, at hævemidlet er natron. Og fordi vi bruger natron, skal der syre i dejen – ellers virker natron nemlig ikke. Det klarer vi med 2 spiseskefulde citronsaft.
Hvis du går i gang nu, kan du have en pladefuld lune bananboller klar om 45 minutter. God arbejdslyst.
Ingredienser
200 g mandler | |
200 g havregryn | |
3 dl vand | |
3 modne bananer | |
5 dadler | |
2 spsk. citronsaft | |
2 tsk. natron | |
0.5 tsk. salt | |
150 g rosiner |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør mandler og havregryn til fint pulver i foodprocessoren |
2
Færdig
|
Hæld de øvrige ingredienser (minus rosiner) i foodprocessoren og kør til en klistret dej |
3
Færdig
|
Vend rosinerne i dejen |
4
Færdig
|
Af grundportionen kan du med to skeer sætte 8 boller på et stykke bagepapir eller øse i muffinsforme |
5
Færdig
|
Bag bananbollerne ca. 25 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Mærk med en strikkepind, om bollerne har fået nok - pinden skal være tør, når du trækker den ud |
7
Færdig
|
Lad bollerne køle af på en rist eller i muffinsformene |
2 Comments Skjul kommentarer
Jeg har lavet de her boller 5-6 gange på kort tid. Tak for opskriften
Kære Nina
Dejligt at høre, at opskriften kan bruges. Vi er også selv ret begejstrerede (c:
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist