Opskrift: Filippinsk lynstegt broccoli og svampe i østerssovs

0 0
Opskrift: Filippinsk lynstegt broccoli og svampe i østerssovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 broccoli
3 spsk. olie
250 g champignoner
2 gulerødder
1 bdt. forårsløg
Sovs
30 g ingefær, revet
2 fed hvidløg, revet
1 dl vand
3 spsk. østerssovs
2 spsk. soya
1 spsk. majsstivelse

Mild og lækker grøntsagsret med lutter rare smage

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Sovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Panlasang pinoy betyder noget i retning af filippinsk smag. Der findes en populær madblog med dette navn, og opskriften her har hentet megen inspiration fra denne filippinske blog.

De milde, rare smage kunne dog lige så godt minde om noget fra det thailandske eller kinesiske køkken, men pyt; vi skal jo ikke tale med den.

Retten består af broccoli, der lige er dampet 1 minut og herefter lynstegt med champignoner, gulerødder, forårsløg og overhældt med en dejlig sovs rørt sammen af østerssovs, soya, ingefær, hvidløg og bouillon.

Du kan bruge den hyggelige grøntsagsret som hovedret med ris til eller som tilbehør til stegt kød eller fisk.

Filippinerne var i en del år på amerikanske hænder, så der tales engelsk overalt – og det lokale køkken er en fusion mellem asiatisk og internationalt.

For at fejre Filippinernes uafhængighed fra USA foreslår vi at spise amerikansk-inspirerede sticky ribs til de lynstegte broccoli og svampe.

En iskold øl vil være det helt rigtige selskab til dette topmøde mellem øst og vest, for eksempel en filippinsk Red Horse.

Ingredienser

Antal personer:
1 broccoli
3 spsk. olie
250 g champignoner
2 gulerødder
1 bdt. forårsløg
Sovs
30 g ingefær, revet
2 fed hvidløg, revet
1 dl vand
3 spsk. østerssovs
2 spsk. soya
1 spsk. majsstivelse

Sådan gør du

1
Færdig

Del broccolien i buketter og små stykker stok - damp 1 minut i kogende vand

2
Færdig

Steg svampene hele i olien og lidt salt, til de skrumper en del - 10 minutter

3
Færdig

Skru op for varmen og lynsteg broccoli, svampe, gulerodsstave og forårsløg i tykke skiver - 2 minutter

4
Færdig

Rør sovsen sammen, hæld over grøntsagerne og steg med - 2 minutter

5
Færdig

Servér rygende varmt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Langtidsstegt-oksespidsbryst-Texas-Style-ish
forrige
Opskrift: Langtidsstegt oksespidsbryst Texas Style-ish
Stegt-torsk-med-mos-og-kaperssovs
næste
Opskrift: Stegt torsk med mos og kaperssovs
Langtidsstegt-oksespidsbryst-Texas-Style-ish
forrige
Opskrift: Langtidsstegt oksespidsbryst Texas Style-ish
Stegt-torsk-med-mos-og-kaperssovs
næste
Opskrift: Stegt torsk med mos og kaperssovs

Tilføj Din Kommentar