Opskrift: Stuvet rosenkål og kogt hamburgerryg
med gulerødder og revet muskatnød

0 0
Opskrift: Stuvet rosenkål og kogt hamburgerryg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Kogt hamburgerryg
1 hamburgerryg
Vand, der lige dækker
5 laurbærblade
15 knuste peberkorn
Stuvet rosenkål og gulerødder
400 g rosenkål, renset vægt
300 g gulerødder, renset vægt
2 dl kogevand fra hamburgerryg
2 dl postevand
1.5 tsk. revet muskatnød
1 tsk. salt, peber
3 spsk. majsstivelsemajsstivelse
200 g cremefraiche 18%

Vi røber hemmeligheden bag at få kogt rosenkål til at smage godt

Ingredienser

  • Kogt hamburgerryg

  • Stuvet rosenkål og gulerødder

Et par ord om vores opskrift

Del

Lad os starte med at gå til bekendelse: Indtil i dag har vi alle sammen her på Spicy Twists kålredaktion HADET kogt rosenkål.

Lige siden vores barndom har vi tænkt på kogt rosenkål som noget, der smager og lugter af – og resulterer i – dårlig mave. Bvadr, bvadr, bvadr.

Derfor har vi hidtil udelukkende arbejdet med opskrifter på rå rosenkål: Frisk rosenkålsalat og rå rosenkål med røget laks.

I rå tilstand har rosenkål nemlig en mild nøddeagtig smag – det er en dejlig spise.

Men her til aften skete miraklet: Vi lavede en omgang stuvet rosenkål, hvor de små kålhoveder lige skal koges først – og det smagte PRAGTFULDT!

Vi har overgivet os, og vi er simpelt hen så jublende glade, for nu kan vi endelig spise løs af denne sunde, fiberrige grøntsag uden at holde fingrene for næsen.

HEMMELIGHEDEN, kære venner, er kogetiden

Og her får du den præcise kogetid på rosenkål: 6 minutter, hverken mere eller mindre. 6 minutters kogetid betyder, at rosenkålen lige akkurat bliver mør, men samtidig bibeholder den dejlige milde smag, som den har i rå tilstand. Fantastisk.

I denne udgave af stuvet rosenkål supplerer vi med gulerødder for at få lidt større variation i smagene på tallerkenen. Milde rosenkål og søde gulerødder er en herlig kombination. Desuden kan det være en idé at servere kogte kartofler for at blive mætte.

Sovsen til den stuvede rosenkål består af lidt kogevand fra en friskkogt hamburgerryg, som passer perfekt til rosenkål – samt postevand, revet muskatnød og en jævning bestående af 18% cremefraiche rørt med majsstivelse. Enkelt, godt og meget, meget nemt.

Vi har en anden opskrift på kogt hamburgerryg, hvor dyret blev købt i et supermarked. Her var diameteren større, og kogetiden for hamburgerryggen endte på 45 minutter plus 15 minutters trækketid.

Denne gang havde vi fået fingre i en lidt fladere hamburgerryg fra Slagter Lund. Den gode slagter anbefalede 35 minutters kogetid plus 30 minutters trækketid i det varme vand. Perfekt.

Som sagt: Servér kartofler til de stuvede rosenkål og gulerødder – og en god dijonsennep til hamburgerryggen. Mormor ville være stolt af dig.

Ingredienser

Antal personer:
Kogt hamburgerryg
1 hamburgerryg
Vand, der lige dækker
5 laurbærblade
15 knuste peberkorn
Stuvet rosenkål og gulerødder
400 g rosenkål, renset vægt
300 g gulerødder, renset vægt
2 dl kogevand fra hamburgerryg
2 dl postevand
1.5 tsk. revet muskatnød
1 tsk. salt, peber
3 spsk. majsstivelsemajsstivelse
200 g cremefraiche 18%
4 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog hamburgerryggen 35 minutter i vand og krydderier og lad den bagefter trække 30 minutter under låg

2
Færdig

Pil de yderste mørkegrønne blade af rosenkålen og skær den lille stok af - skær gulerødderne i mindre stykker

3
Færdig

Bring rosenkål og gulerødder i kog i vandet og kog præcis 6 minutter under låg - fisk straks grøntsagerne op

4
Færdig

Rør krydderier, majsstivelse og cremefraiche sammen og pisk i det småboblende kogevand - lad simre 5 minutter, mens sovsen tykner

5
Færdig

Hæld grøntsagerne tilbage i sovsen, varm hurtigt igennem og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: 1 liter perfekt afstemt julegløgg på 20 minutter
forrige
Opskrift: 1 liter perfekt afstemt julegløgg på 20 minutter
Opskrift: Veganske chokoladedrømme fra Bayern
næste
Opskrift: Veganske chokoladedrømme fra Bayern
Opskrift: 1 liter perfekt afstemt julegløgg på 20 minutter
forrige
Opskrift: 1 liter perfekt afstemt julegløgg på 20 minutter
Opskrift: Veganske chokoladedrømme fra Bayern
næste
Opskrift: Veganske chokoladedrømme fra Bayern

One Comment Skjul kommentarer

Absolut de bedste rosenkål nogensinde, jeg har spist rosenkål i England i årevis. Denne gang skal vi have det jævnligt

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here