Ingredienser
-
200 g mørk chokolade
-
200 g hvedemel
-
100 g vegansk smør
-
50 g lys sirup
-
10 g vaniljesukker
-
4 spsk. æblemos
-
1 tsk. bagepulver
-
0.25 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
En fløjtenist fra Bayern er fløjet til Danmark og fornøjer nu sin kæreste med friskbagte kager fra sin vemodige hjemstavn. Veganske kager, vel at mærke, for ingen må komme til skade under processen.
I sydtyske Bayern spiller æbler ofte en stor rolle i kogekunsten. For eksempel bruger sydtyskerne typisk æblemos i den berømte dessert Kaiserschmarrn, som ovre i Østrig er ganske blottet for æbler.
Æbler er sunde. Æbler giver friskhed. Æbler tilfører fugt til kager, der ellers let kunne blive tørre.
Disse veganske, bayerske chokoladedrømme indeholder 4 spiseskefulde æblemos. Du kan enten købe mosen færdig eller selv koge den efter vores supernemme opskrift på æblegrød/æblemos. Det tager højst 20 minutter, og så har du mos til både kager, desserter og morgenmaden.
Æblemosen erstatter æg og mælk i den traditionelle chokolade-cookie-opskrift, og hokuspokus, så er småkagerne pludselig veganske.
Der skal masser af chokolade i chokoladedrømmene. Fløjtenisten og hendes danske kæreste anbefaler en chokolade med relativt lav kakaoprocent, ellers bliver de søde drømme en anelse bitre.
Ingredienser
200 g mørk chokolade | |
200 g hvedemel | |
100 g vegansk smør | |
50 g lys sirup | |
10 g vaniljesukker | |
4 spsk. æblemos | |
1 tsk. bagepulver | |
0.25 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hak chokoladen groft |
2
Færdig
|
Rør alle ingredienser grundigt sammen |
3
Færdig
|
Form 9 kugler pr. bageplade og læg på bagepapir med god afstand imellem – der bliver til 2 plader af grundportionen |
4
Færdig
|
Bag hver plade 12 minutter i en 180 grader varm ovn |
5
Færdig
|
Lad afkøle 10 minutter på pladen |