Ingredienser
-
200 g rosenkål, i tynde både
-
2 æbler, i tynde både
-
2 skalotteløg, finthakket
-
1 bdt. dild, finthakket
-
1 citron, saft og skal
-
0.5 dl olie
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
-
300 g røget laks
-
80 g parmesan, høvlet
Et par ord om vores opskrift
Rå rosenkål smager overhovedet ikke som kogt rosenkål, snarere lidt nøddeagtigt. Den smager faktisk ikke af særligt meget, men knaser dejligt og er megasund. En god basis i en salat.
Netop fordi rosenkål er så mild i smagen, er det vigtigt at tilføje andre smagsgivere. Citronsaft og citronskal er selvskrevne, men også syrligt-søde æbler og aromatisk dild passer perfekt.
Som forret smager tynde skiver røget laks ovenpå herligt, men du kan sagtens droppe laksen og bruge retten som vegetarisk salat / tilbehør til andre slags mad.
Ingredienser
200 g rosenkål, i tynde både | |
2 æbler, i tynde både | |
2 skalotteløg, finthakket | |
1 bdt. dild, finthakket | |
1 citron, saft og skal | |
0.5 dl olie | |
0.5 tsk. salt | |
Peber | |
300 g røget laks | |
80 g parmesan, høvlet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland alle ingredienser (minus laks og parmesan) og lad trække i 10 minutter |
2
Færdig
|
Anret salaten med røget laks i mindre stykker samt parmesanspåner |