Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
2 rødløg
-
2 fed hvidløg
-
400 g hakket oksekød
-
500 g rodfrugter
-
1 ds flået tomat
-
1 spsk. timian
-
1 tsk. chiliflager
-
1 tsk. salt
-
Pommes røsti
-
2 æg
-
80 g parmesan
-
3 spsk. græsk yoghurt
-
2 tsk. paprika
-
1 tsk. salt
-
Peber
-
1 kg kartofler
Et par ord om vores opskrift
Den gode danske familieret, oksekød i fad, består normalt af en klassisk kødsovs med et låg af kartoffelmos. Og det smager jo pragtfuldt.
Her kommer en lidt sundere udgave, som stadig smager pragtfuldt – også for kræsne mænd og børn! Alle vil elske låget af revne kartofler iblandet æg og parmesan, der bliver knasende sprødt; ligesom pommes røsti.
For sundhedens og mæthedens (og prisens) skyld har vi sneget et halv kilo rodfrugter ned i kødsovsen. Hvis du river rodfrugterne, er der ingen, der vil tænke nærmere over dét.
”Hvilke rodfrugter?” spørger du mystificeret. Tja, hvad du lige synes. Vi brugte gulerødder, pastinakker og rødbeder. Du kan også bruge persillerødder, selleri, jordskokker – eller spidskål for den sags skyld.
Hvis du har en foodprocessor, går rivearbejdet meget lettere. Skær rodfrugterne i grove stykker og kør nogle få sekunder i foodprocessoren. Det samme kan du gøre med kartoflerne til ‘låget’.
Ingredienser
3 spsk. olie | |
2 rødløg | |
2 fed hvidløg | |
400 g hakket oksekød | |
500 g rodfrugter | |
1 ds flået tomat | |
1 spsk. timian | |
1 tsk. chiliflager | |
1 tsk. salt | |
Pommes røsti |
|
2 æg | |
80 g parmesan | |
3 spsk. græsk yoghurt | |
2 tsk. paprika | |
1 tsk. salt | |
Peber | |
1 kg kartofler |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med kødsovsen, som lige skal småkoge 15 minutter, mens du laver kartoffellåget |
2
Færdig
|
Varm olien og steg grofthakkede løg og hvidløg blanke - skal ikke tage farve |
3
Færdig
|
Tilsæt hakket kød og brun det af med løgene |
4
Færdig
|
Tilsæt de revne rodfrugter og steg med 5 minutter |
5
Færdig
|
Tilsæt flået tomat og krydderier og småkog 15 minutter uden låg |
6
Færdig
|
Hæld kødsovsen i et smurt ildfast fad |
7
Færdig
|
Pisk æg, parmesan, yoghurt og krydderier sammen |
8
Færdig
|
Riv kartoflerne groft ned i et viskestykke og pres omhyggeligt væden ud af dem |
9
Færdig
|
Vend de revne kartofler i æggemassen og fordel blandingen oven på kødsovsen |
10
Færdig
|
Bag 1 time ved 180 grader midt i ovnen |
2 Comments Skjul kommentarer
Lavet for første gang her til aften. Dejlig smag men røsti blev det ikke til…
Kan kun anbefale at mase det meste væde fra de revne kartofler så røsti-låget ikke bliver en blød masse.
God pointe, Morten – mange tak! Som du ser, har vi allerede ændret pkt. 8 i opskriften. Krydrede hilsener fra Spicy Twist