Opskrift: Tærte med græskar og kylling
- chili, hvidløg, spidskommen og kardemomme

0 0
Opskrift: Tærte med græskar og kylling

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Mørdej
160 g smør
125 g hvedemel
125 g speltmel
1 æg
1 tsk. salt
Fyld
1 hokkaido græskar (700 g ‘kød’)
400 g kyllingefilet
25 g smør
2 rødløg, i smalle både
2 fed hvidløg, knust
1 rød peber, i tern
1 chili, finthakket
0.5 citron, saften
20 kardemommekapsler, de knuste korn
2 tsk. spidskommen, knust
2 tsk. korianderfrø, knust
1.5 tsk. salt
3 æg

Mumset græskartærte, der smager af fremmede lande

Ingredienser

  • Mørdej

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Græskar er en sund og billig grøntsag i vinterhalvåret, men for at blive rigtigt interessant for smagsløgene kræver den modspil af både syre og krydderier.

I denne opskrift på en dejligt krydret efterårstærte spiller et hokkaido græskar hovedrollen (andre græskartyper er dog lige så gode), og vi har hidset det søde græskarkød op med både citron og varme krydderier som kardemomme, spidskommen og korianderfrø. For ikke at nævne chili og hvidløg. Hold nu op, hvor smager det godt!

Tærtedejen er en klassisk mørdej. Vi foretrækker en blanding af hvedemel og speltmel, men du kan stort set bruge alle melsorter, bare du ender med de 250 gram mel, der er angivet.

Tærten kan spises i alle mulige sammenhænge: Til frokost og aftensmad – som del af en tapasmenu – og som forret med en let salat til.

Ingredienser

Antal personer:
Mørdej
160 g smør
125 g hvedemel
125 g speltmel
1 æg
1 tsk. salt
Fyld
1 hokkaido græskar (700 g ‘kød’)
400 g kyllingefilet
25 g smør
2 rødløg, i smalle både
2 fed hvidløg, knust
1 rød peber, i tern
1 chili, finthakket
0.5 citron, saften
20 kardemommekapsler, de knuste korn
2 tsk. spidskommen, knust
2 tsk. korianderfrø, knust
1.5 tsk. salt
3 æg
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Brug hænderne til at blande ingredienserne til dejen sammen

2
Færdig

Tryk dejen jævnt ud i en stor tærteform, så også siderne er dækket - stil køligt i 1 time

3
Færdig

Bag dejen 15 minutter ved 180 grader (pyt med, at den buler let bagefter)

4
Færdig

Skræl græskarret, flæk det og skrab kerner og snask ud

5
Færdig

Skær græskar og kylling i tern på 1,5 x 1,5 cm

6
Færdig

Smelt smørret på en pande og tilsæt alle ingredienser til fyld (minus æg)

7
Færdig

Steg fyldet igennem 10 minutter, til alting har fået varme, og kyllingestykkerne er blevet let hvide

8
Færdig

Vend fyldet med de piskede æg og hæld over den forbagte dej

9
Færdig

Bag 25 minutter ved 180 grader

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Klassisk porretærte med skinke
forrige
Opskrift: Klassisk porretærte med skinke
Opskrift: Braiserede svinekæber i ovn
næste
Opskrift: Braiserede svinekæber i ovn
Opskrift: Klassisk porretærte med skinke
forrige
Opskrift: Klassisk porretærte med skinke
Opskrift: Braiserede svinekæber i ovn
næste
Opskrift: Braiserede svinekæber i ovn

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here