Ingredienser
-
Mørdej
-
160 g smør
-
125 g hvedemel
-
125 g speltmel
-
1 æg
-
1 tsk. salt
-
Fyld
-
1 hokkaido græskar (700 g ‘kød’)
-
400 g kyllingefilet
-
25 g smør
-
2 rødløg, i smalle både
-
2 fed hvidløg, knust
-
1 rød peber, i tern
-
1 chili, finthakket
-
0.5 citron, saften
-
20 kardemommekapsler, de knuste korn
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
2 tsk. korianderfrø, knust
-
1.5 tsk. salt
-
3 æg
Et par ord om vores opskrift
Græskar er en sund og billig grøntsag i vinterhalvåret, men for at blive rigtigt interessant for smagsløgene kræver den modspil af både syre og krydderier.
I denne opskrift på en dejligt krydret efterårstærte spiller et hokkaido græskar hovedrollen (andre græskartyper er dog lige så gode), og vi har hidset det søde græskarkød op med både citron og varme krydderier som kardemomme, spidskommen og korianderfrø. For ikke at nævne chili og hvidløg. Hold nu op, hvor smager det godt!
Tærtedejen er en klassisk mørdej. Vi foretrækker en blanding af hvedemel og speltmel, men du kan stort set bruge alle melsorter, bare du ender med de 250 gram mel, der er angivet.
Tærten kan spises i alle mulige sammenhænge: Til frokost og aftensmad – som del af en tapasmenu – og som forret med en let salat til.
Ingredienser
Mørdej |
|
160 g smør | |
125 g hvedemel | |
125 g speltmel | |
1 æg | |
1 tsk. salt | |
Fyld |
|
1 hokkaido græskar (700 g ‘kød’) | |
400 g kyllingefilet | |
25 g smør | |
2 rødløg, i smalle både | |
2 fed hvidløg, knust | |
1 rød peber, i tern | |
1 chili, finthakket | |
0.5 citron, saften | |
20 kardemommekapsler, de knuste korn | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
2 tsk. korianderfrø, knust | |
1.5 tsk. salt | |
3 æg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Brug hænderne til at blande ingredienserne til dejen sammen |
2
Færdig
|
Tryk dejen jævnt ud i en stor tærteform, så også siderne er dækket - stil køligt i 1 time |
3
Færdig
|
Bag dejen 15 minutter ved 180 grader (pyt med, at den buler let bagefter) |
4
Færdig
|
Skræl græskarret, flæk det og skrab kerner og snask ud |
5
Færdig
|
Skær græskar og kylling i tern på 1,5 x 1,5 cm |
6
Færdig
|
Smelt smørret på en pande og tilsæt alle ingredienser til fyld (minus æg) |
7
Færdig
|
Steg fyldet igennem 10 minutter, til alting har fået varme, og kyllingestykkerne er blevet let hvide |
8
Færdig
|
Vend fyldet med de piskede æg og hæld over den forbagte dej |
9
Færdig
|
Bag 25 minutter ved 180 grader |