Ingredienser
-
5 cl gin
-
3 cl citronsaft
-
1 spsk. sirup
-
1 dl danskvand
-
Is, masser
Et par ord om vores opskrift
En Tom Collins er en af de ældste og mest elskede cocktails i historien. Smagen er mild, teksturen er læskende, virkningen er dejlig. En Tom Collins kan man altid drikke, og straks efter får man lyst til én til…
Opskriften udspringer af den måde, man lavede gin punch på i de engelske public houses (pubs) i 1700- og 1800-tallet. Rigelige mængder gin, citron, noget sødt og vand med bobler i. Det søde islæt var dengang ofte syltede kirsebær.
Tom Collins er første gang navngivet officielt i en amerikansk opskriftsamling for bartendere i 1876. Dengang diskuterede man, om navnet i virkeligheden burde være John Collins, men Tom gik altså af med sejren, uden at nogen er helt sikker på, hvem denne fyr skulle ha’ været.
Never we mind. En klassisk Tom Collins består af gin, citronsaft, sirup, danskvand og is, bum.
Der er naturlig opstået variationer hen ad vejen:
- Vodka Collins, hvor gin erstattes af vodka
- Rum Collins, hvor gin erstattes af hvid rom
- Juan Collins, hvor gin erstattes af tequila
Desuden foretrækker nogen limesaft frem for citron. Andre bytter sirup ud med sukkerlage. Atter andre bruger bitter lemon i stedet for danskvand.
Alle varianter smager sikkert glimrende. Men allerbedst smager den klassiske Tom Collins. Cheers!
Ingredienser
5 cl gin | |
3 cl citronsaft | |
1 spsk. sirup | |
1 dl danskvand | |
Is, masser |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alting sammen i et højt glas |
2
Færdig
|
Skål |