Opskrift: Den klassiske cocktail Tom Collins
- med gin, citron og danskvand

Opskrift: Den klassiske cocktail Tom Collins

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
5 cl gin
3 cl citronsaft
1 spsk. sirup
1 dl danskvand
Is, masser

En dejlig, læskende drink med over 150 år på bagen

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

En Tom Collins er en af de ældste og mest elskede cocktails i historien. Smagen er mild, teksturen er læskende, virkningen er dejlig. En Tom Collins kan man altid drikke, og straks efter får man lyst til én til…

Opskriften udspringer af den måde, man lavede gin punch på i de engelske public houses (pubs) i 1700- og 1800-tallet. Rigelige mængder gin, citron, noget sødt og vand med bobler i. Det søde islæt var dengang ofte syltede kirsebær.

Tom Collins er første gang navngivet officielt i en amerikansk opskriftsamling for bartendere i 1876. Dengang diskuterede man, om navnet i virkeligheden burde være John Collins, men Tom gik altså af med sejren, uden at nogen er helt sikker på, hvem denne fyr skulle ha’ været.

Never we mind. En klassisk Tom Collins består af gin, citronsaft, sirup, danskvand og is, bum.

Der er naturlig opstået variationer hen ad vejen:

  • Vodka Collins, hvor gin erstattes af vodka
  • Rum Collins, hvor gin erstattes af hvid rom
  • Juan Collins, hvor gin erstattes af tequila

Desuden foretrækker nogen limesaft frem for citron. Andre bytter sirup ud med sukkerlage. Atter andre bruger bitter lemon i stedet for danskvand.

Alle varianter smager sikkert glimrende. Men allerbedst smager den klassiske Tom Collins. Cheers!

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Rør alting sammen i et højt glas

2
Færdig

Skål

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.000 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Sprængt andebryst med æblepeberrod
forrige
Opskrift: Sprængt andebryst med æblepeberrod
Opskrift: Indisk kylling i spinat og karry (chicken saag)
næste
Opskrift: Indisk kylling i spinat og karry (chicken saag)
Opskrift: Sprængt andebryst med æblepeberrod
forrige
Opskrift: Sprængt andebryst med æblepeberrod
Opskrift: Indisk kylling i spinat og karry (chicken saag)
næste
Opskrift: Indisk kylling i spinat og karry (chicken saag)