Ingredienser
-
Garam masala
-
2 laurbærblade
-
1 spsk. spidskommen
-
1 spsk. korianderfrø
-
1 spsk. gurkemeje
-
1 tsk. kardemomme
-
1 tsk. kanel
-
1 tsk. muskatnød
-
1 tsk. sorte peberkorn
-
1 tsk. salt
-
Desuden
-
3 spsk. olie
-
3 fed hvidløg
-
2 løg
-
2 tomater
-
200 g spinat
-
400 g kyllingefilet
-
20 g ingefær, revet
-
20 g smør
Et par ord om vores opskrift
Bladgrønt hedder saag i Indien. En chicken saag er altså kylling med bladgrønt. Og da en af de mere populære former for bladgrønt er den sunde, velsmagende spinat, ligger det lige til højrebenet at lave en rigtig nordindisk chicken saag med spinat og karry.
Eller – karry er egentlig et forkert ord at bruge. For hele kyllingeretten er i virkeligheden en curry. Det vil sige en gryderet med mange forskellige krydderier.
Indere bruger nemlig ikke færdigblandet karry. De bruger derimod mange af de samme krydderier, som karry består af – inklusive garam masala, der indeholder mindst 10 forskellige krydderier.
Til denne ret laver vi vores egen krydderblanding. Det tager 5-7 minutter. Men du kan også bruge 1 spsk. færdigblandet garam masala og supplere med 1 tsk. af henholdsvis knust spidskommen, korianderfrø, gurkemeje og kanel.
- I stedet for friske tomater kan du bruge flåede tomater.
- I stedet for smør kan du bruge ghee (klaret smør).
For at opnå den autentiske indiske smag er det vigtigt, at du giver dig god tid. I starten skal løg og hvidløg stege mindst 20 minutter, gerne længere. Når du senere tilsætter tomat og frisk (eller frossen) spinat, skal vandet hver gang have lov at fordampe. Og endelig må du først tilsætte smør og revet ingefær mod slutningen, da det giver en anderledes smag, end hvis du havde brugt det allerede i starten.
Som tilbehør til chicken saag kan du servere naan og/eller ris.
Ingredienser
Garam masala |
|
2 laurbærblade | |
1 spsk. spidskommen | |
1 spsk. korianderfrø | |
1 spsk. gurkemeje | |
1 tsk. kardemomme | |
1 tsk. kanel | |
1 tsk. muskatnød | |
1 tsk. sorte peberkorn | |
1 tsk. salt | |
Desuden |
|
3 spsk. olie | |
3 fed hvidløg | |
2 løg | |
2 tomater | |
200 g spinat | |
400 g kyllingefilet | |
20 g ingefær, revet | |
20 g smør |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Knus alle krydderier (inkl. laurbærblade) til pulver i din morter |
2
Færdig
|
Varm olien på en pande, hak løg og hvidløg helt fint (gerne i foodprocessor) og steg ved middelvarme, til det begynder at blive lysebrunt - det tager 20-30 minutter |
3
Færdig
|
Skru op til middelhøj varme og steg krydderblandingen med 1 minut |
4
Færdig
|
Hak tomaterne helt fint (gerne i foodprocessor) og steg med, til vandet er fordampet |
5
Færdig
|
Tilsæt spinat og steg med, til bladene er faldet sammen og vandet fordampet |
6
Færdig
|
Tilsæt kyllingefilet skåret i mundrette tern og steg med 5 minutter |
7
Færdig
|
Tilsæt ingefær og smør og steg med de sidste 5 minutter |