Ingredienser
-
1 glaskål
-
1 peberfrugt
-
2 gulerødder
-
1 agurk
-
1 bdt. mynte
-
1 bdt. koriander
-
2 spsk. peanuts
-
Dressing
-
2 lime, saften
-
2 spsk. riseddike
-
2 spsk. fiskesovs
-
1.5 spsk. sukker
-
2 fed hvidløg, knust
-
0.5 tsk. chiliflager
-
Sort peber
Et par ord om vores opskrift
Sprød, sund og frisk kålsalat, der kan spises som tilbehør til al slags stegt kød og fisk – som del af en vegetarisk buffet – eller som en knasende lækker frokostsalat. I Vietnam serveres salaten ofte som et fuldt måltid blandet med kyllingestykker eller rejer.
Læs mere om vietnamesisk kålsalat efter opskriften.
Ingredienser
1 glaskål | |
1 peberfrugt | |
2 gulerødder | |
1 agurk | |
1 bdt. mynte | |
1 bdt. koriander | |
2 spsk. peanuts | |
Dressing |
|
2 lime, saften | |
2 spsk. riseddike | |
2 spsk. fiskesovs | |
1.5 spsk. sukker | |
2 fed hvidløg, knust | |
0.5 tsk. chiliflager | |
Sort peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær glaskål og peberfrugt i tynde stænger |
2
Færdig
|
Riv gulerødderne og skær agurken i tynde skiver |
3
Færdig
|
Hak mynte og koriander groft |
4
Færdig
|
Rør dressingen sammen og bland med grøntsager og krydderurter |
5
Færdig
|
Lad marinere mindst 10 minutter |
6
Færdig
|
Drys med grofthakkede peanuts |
Mere om vietnamesisk kålsalat
Gỏi bắp cải er en populær vietnamesisk salat, som indeholder en eller anden form for kål. Det kan være hvidkål, spidskål, grønkål, savoykål – eller hvorfor ikke glaskål?
Glaskål er nemt at have med at gøre. Med en skarp kniv skærer du enderne og den grønne skræl af – og står tilbage med en saftig, sprød, hvid kugle, som er lige til at spise, som den er. Hvis du ikke har smagt glaskål før, kan du godt begynde at glæde dig.
Vi foreslår en vegetarisk version af gỏi bắp cải, men i Vietnam vil man ofte blande rejer eller kyllingestykker i salaten, så den udgør et fuldt måltid. Fx serveret som en lækker frokostsalat.
Du kan variere grøntsager og krydderurter efter smag og behov. Har du adgang til thaibasilikum vil det udgøre et perfekt supplement til mynte og koriander.
I dressingen er du velkommen til at erstatte riseddike med fx æbleeddike. Du kan også overveje, hvor meget eller hvor lidt chili dine medspisere kan holde til. Sort peber kan sagtens helt erstatte chili. Dressingen skal blot ende med at være syrligt-sød-salt med en smule bid.
Husk at lade grøntsager og dressing marinere i mindst 10 minutter, gerne længere og gerne ved stuetemperatur.
I Vietnam vil man drysse med grofthakkede rå peanuts, der lige er ristet lysebrune på en hed pande. Vi nøjedes med almindelige saltede peanuts – det smager ret autentisk alligevel.
Servér eventuelt gỏi bắp cải som tilbehør til vietnamesisk karamelliseret svinekød og en skål friskkogte jasminris.