Ingredienser
-
Avocadodressing
-
1 avocado
-
1 bdt. purløg
-
1 fed hvidløg
-
2 spsk. limesaft
-
2 spsk. græsk yoghurt
-
0.5 dl vand
-
0.75 tsk. salt
-
0.25 tsk. cayennepeber
-
Grønkålssalat
-
250 g grønkål
-
200 g cherrytomater
-
1 mango
-
1 avocado
-
1 æble
-
1 gulerod
-
1 peberfrugt
-
1 rødløg
Et par ord om vores opskrift
Vinteren kan være svær at komme igennem her på de nordlige breddegrader. Ikke alene er her koldt og vådt, og forkølelserne lurer om hvert gadehjørne. Det er næsten værre, at farverne er forsvundet. Blomsterne er visnede, bladene er faldet af træerne, alle er vi grønblege i ansigterne.
På madfronten ser det ikke meget bedre ud. Grålige rodfrugter, brune stegeretter, blege supper…
Alene synet af denne smukke, farvestrålende grønkålssalat får humøret til at stige og gør én optimistisk midt i vinterdepressionen. De klare røde, gule, grønne og orange nuancer minder os om, at den varme, livgivende sol trods alt skinner andre steder på kloden. Og at den nok skal vende hjem til os igen.
En mumset, cremet avocadodressing overtager fuldkommen kontrollen over den strenge, lidt tørre grønkål og giver salaten overraskende lækkerhed. Det samme gør de søde mango- og æblestykker, som byder de øvrige grøntsager op til en næsten sensuel dans.
Smuk og lækker – kan man forlange mere af en salat? Tja… Det mest utrolige er næsten, at den mirakuløse grønkålssalat indeholder så mange vitaminer og antioxidanter, at den stort set alene kan beskytte os mod vinterens forkølelser og betændelser. Vi taler max. sundhed her!
Brug grønkålssalat med avocadodressing som tilbehør til de brune stegeretter, som indslag på den grønne buffet, som et tiltrængt strejf af solskin til både hverdag og fest.
Ingredienser
Avocadodressing |
|
1 avocado | |
1 bdt. purløg | |
1 fed hvidløg | |
2 spsk. limesaft | |
2 spsk. græsk yoghurt | |
0.5 dl vand | |
0.75 tsk. salt | |
0.25 tsk. cayennepeber | |
Grønkålssalat |
|
250 g grønkål | |
200 g cherrytomater | |
1 mango | |
1 avocado | |
1 æble | |
1 gulerod | |
1 peberfrugt | |
1 rødløg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend alle ingredienser til avocadodressing, så det bliver en halvtyk creme |
2
Færdig
|
Vend dressingen grundigt rundt i den hakkede grønkål |
3
Færdig
|
Skær de øvrige salatingredienser i mundrette stykker og bland med grønkål og dressing |
4
Færdig
|
Salaten kan spises med det samme eller stå og trække op til 1 time |