Ingredienser
-
1 citron saft og skal
-
2 spsk Pernod eller ouzo
-
1 spsk sukker
-
1 glaskål
-
1 æble
-
Lakridsdrys
-
1 stjerneanis
-
1 spsk. fennikelfrø
-
1 spsk. sukker
-
0.25 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Denne salat har du med garanti aldrig smagt før. Den er nemlig helt nyopfundet … og den smager virkelig godt!
Salaten består af glaskål og æble, der skæres papirtyndt (gerne på mandolinjern) og vendes i en dressing bestående af citron, sukker – og Pernod eller ouzo!
Allerede dressingen giver det første tydelige strejf af lakrids. Prøv bare vores frække fennikelsalat med denne dressing. I øvrigt har rå fennikel i sig selv en let lakridstone i både smag og duft.
Glaskål og æble smager til gengæld overhovedet ikke af lakrids. Derfor skal der mere kapow til at fremelske den runde, delikate lakridssmag, end dressingen med Pernod eller ouzo kan levere.
Et ekstra drys er påkrævet. Dette drys består af stjerneanis og fennikelfrø (begge dele smager af lakrids), som mortes til et fint pulver med sukker og en smule salt.
Med dette drys over de tynde skiver glaskål og æble står du pludselig med en rigtig lakridssalat. Dog med en klarere fornemmelse af salat end slik.
Spicy Twists lakridssalat er syrligt-sød, knasende sprød – og superlet at lave. Den tager højst 20 minutter at trylle frem.
Du kan spise lakridssalat med glaskål og æble til alle slags stegt kød og fisk samt som et forfriskende indslag på den grønne buffet.
Skriv gerne til os i kommentarerne herunder, når du har smagt salaten. Vi er selv lidt stolte af opskriften og vil gerne høre, hvad andre mener. Især dig (c;
Ingredienser
1 citron saft og skal | |
2 spsk Pernod eller ouzo | |
1 spsk sukker | |
1 glaskål | |
1 æble | |
Lakridsdrys |
|
1 stjerneanis | |
1 spsk. fennikelfrø | |
1 spsk. sukker | |
0.25 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør saft og skal af citron sammen med Pernod eller ouzo og sukker |
2
Færdig
|
Skræl glaskål - skær glaskål og æble papirtyndt (gerne med mandolinjern) og vend i dressingen |
3
Færdig
|
Hæld ingredienserne til lakridsdrys i morteren og knus til fint pulver |
4
Færdig
|
Drys lakridspulveret over salaten ved servering |
5
Færdig
|
PS. Du kan sagtens lave både salat og lakridsdrys god tid i forvejen - opbevar salaten på køl og lakridsdrys i en lukket beholder ved stuetemperatur |