Opskrift: Nyhed! Lakridssalat – med glaskål og æble
Frisk, sprød salat med et delikat strejf af lakrids

0 0
Opskrift: Nyhed! Lakridssalat – med glaskål og æble

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 citron saft og skal
2 spsk Pernod eller ouzo
1 spsk sukker
1 glaskål
1 æble
Lakridsdrys
1 stjerneanis
1 spsk. fennikelfrø
1 spsk. sukker
0.25 tsk. salt
Tilhører:
  • Nem og hurtig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Lakridsdrys

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne salat har du med garanti aldrig smagt før. Den er nemlig helt nyopfundet … og den smager virkelig godt!

Salaten består af glaskål og æble, der skæres papirtyndt (gerne på mandolinjern) og vendes i en dressing bestående af citron, sukker – og Pernod eller ouzo!

Allerede dressingen giver det første tydelige strejf af lakrids. Prøv bare vores frække fennikelsalat med denne dressing. I øvrigt har rå fennikel i sig selv en let lakridstone i både smag og duft.

Glaskål og æble smager til gengæld overhovedet ikke af lakrids. Derfor skal der mere kapow til at fremelske den runde, delikate lakridssmag, end dressingen med Pernod eller ouzo kan levere.

Et ekstra drys er påkrævet. Dette drys består af stjerneanis og fennikelfrø (begge dele smager af lakrids), som mortes til et fint pulver med sukker og en smule salt.

Med dette drys over de tynde skiver glaskål og æble står du pludselig med en rigtig lakridssalat. Dog med en klarere fornemmelse af salat end slik.

Spicy Twists lakridssalat er syrligt-sød, knasende sprød – og superlet at lave. Den tager højst 20 minutter at trylle frem.

Du kan spise lakridssalat med glaskål og æble til alle slags stegt kød og fisk samt som et forfriskende indslag på den grønne buffet.

Skriv gerne til os i kommentarerne herunder, når du har smagt salaten. Vi er selv lidt stolte af opskriften og vil gerne høre, hvad andre mener. Især dig (c;

Ingredienser

Antal personer:
1 citron saft og skal
2 spsk Pernod eller ouzo
1 spsk sukker
1 glaskål
1 æble
Lakridsdrys
1 stjerneanis
1 spsk. fennikelfrø
1 spsk. sukker
0.25 tsk. salt

Sådan gør du

1
Færdig

Rør saft og skal af citron sammen med Pernod eller ouzo og sukker

2
Færdig

Skræl glaskål - skær glaskål og æble papirtyndt (gerne med mandolinjern) og vend i dressingen

3
Færdig

Hæld ingredienserne til lakridsdrys i morteren og knus til fint pulver

4
Færdig

Drys lakridspulveret over salaten ved servering

5
Færdig

PS. Du kan sagtens lave både salat og lakridsdrys god tid i forvejen - opbevar salaten på køl og lakridsdrys i en lukket beholder ved stuetemperatur

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Cote de porc
forrige
Opskrift: Cote de porc – dobbelt herregårdskotelet
Klassisk mørbradgryde med bacon & cocktailpølser
næste
Opskrift: Klassisk mørbradgryde med bacon & cocktailpølser (KETO/LCHF)
Cote de porc
forrige
Opskrift: Cote de porc – dobbelt herregårdskotelet
Klassisk mørbradgryde med bacon & cocktailpølser
næste
Opskrift: Klassisk mørbradgryde med bacon & cocktailpølser (KETO/LCHF)

Tilføj Din Kommentar