Ingredienser
-
100 g mandler
-
260 g mel
-
150 g sukker
-
2 æg
-
1 æggeblomme
-
0.5 citron, den revne skal
-
1 tsk. bagepulver
-
0.25 tsk. salt
-
7 kardemommekapsler, de knuste korn
Et par ord om vores opskrift
Ordet biscotti har samme oprindelse som det engelske biscuit. Det kommer af latin og betyder noget i retning af ‘bagt to gange’. Denne dobbeltbagning betyder, at kagerne bliver meget tørre og sprøde – og derfor kan opbevares længe i tørre omgivelser. En stor fordel i romertiden.
Vi har lånt en klassisk opskrift på biscotti fra en unavngiven bidragyder (tak for lån!), erstattet vanilje med kardemomme og tilføjet lidt mere citronskal.
I Italien dypper man gerne biscotti i den søde vin, Vin Santo, men herhjemme er vi ædruelige danskere (!) nok mere tilbøjelige til at spise dem til – eller dyppe dem i – en god kop kaffe.
Opbevar biscotti i en lufttæt beholder.
Ingredienser
100 g mandler | |
260 g mel | |
150 g sukker | |
2 æg | |
1 æggeblomme | |
0.5 citron, den revne skal | |
1 tsk. bagepulver | |
0.25 tsk. salt | |
7 kardemommekapsler, de knuste korn |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rist de hele mandler i en 200 grader varm ovn i 12-15 minutter - de skal blive gyldne |
2
Færdig
|
Ælt mandlerne og de øvrige ingredienser sammen til en fast dej |
3
Færdig
|
Del dejen i 2 let flade pølser på hver 2,5 cm tykkelse og bag dem 15 minutter i en 190 grader varm ovn |
4
Færdig
|
Skær pølserne på skrå i aflange, fingertykke skiver, læg dem på en rist og bag videre 15 minutter |