Opskrift: Hjemmelavet peanutbutter
med 5 ingredienser

0 0
Opskrift: Hjemmelavet peanutbutter

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g rå jordnødder
4 spsk. kokosolie
3 spsk. honning
1 tsk. kakao
0.5 tsk. salt

Lav dit eget perfekte jordnøddesmør på 20 minutter

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Helt tilbage i 1884 fandt en opfindsom canadier på at riste og knuse jordnødder, som han blandede med lidt andet guf – og så var peanutbutter født.

Hurtigt blev det amerikanerne, der satte sig tungt på peanutbutterproduktionen, og i dag regnes peanutbutter vel nærmest som en amerikansk specialitet. Derovre i Guds eget land er en “peanutbutter and jelly sandwich” (jordnøddesmør og syltetøj) mindst lige så populært, som leverpostejmadder er på vores breddegrader.

Uanset om du smører peanutbutter på brødet eller bruger det i madlavningen, smager dit eget hjemmelavede jordnøddesmør 100 gange bedre end et glas af den masseproducerede slags fra supermarkedet. Smagen er meget mere frisk og nøddeagtig. En anden fordel er, at hjemmelavet peanutbutter indeholder langt færre e-stoffer.

Hvis du har en blender, er det superlet at lave peanutbutter. Du rister jordnødderne et par minutter på en hed pande, kører dem nogle gange i blenderen (og skraber smulderet ned af siderne på blenderen lige så mange gange), blender kokosolie eller jordnøddeolie, honning, salt og kakao i, og så er du klar. Easy-peasy.

Se også vores opskrift på kyllingespyd (satays) med jordnøddesovs.

Ingredienser

Antal personer:
200 g rå jordnødder
4 spsk. kokosolie
3 spsk. honning
1 tsk. kakao
0.5 tsk. salt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Hak jordnødderne groft og rist på en varm pande, til de bliver let lysebrune

2
Færdig

Kør de varme jordnødder i en blender á mange omgange, hvor du konstant må skrabe de pulveriserede jordnødder ned af siderne for at kunne blende videre

3
Færdig

Jordnøddemosen bliver gradvis mere og mere fugtig i takt med, at olierne frigives

4
Færdig

Når du har kørt jordnødderne 5-6 gange eller flere, blander du de øvrige ingredienser i og kører, indtil du er tilfreds med konsistensen

5
Færdig

Opbevar dit peanutbutter i en lukket beholder i køleskabet - holdbarhed mindst 4 uger

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrifter: Thailandske kyllingespyd (satays)
forrige
Opskrift: Thailandske kyllingespyd (satays)
Opskrift: Nemme koldhævede chiaboller
næste
Opskrift: Nemme koldhævede chiaboller
Opskrifter: Thailandske kyllingespyd (satays)
forrige
Opskrift: Thailandske kyllingespyd (satays)
Opskrift: Nemme koldhævede chiaboller
næste
Opskrift: Nemme koldhævede chiaboller

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here