Opskrift: Nemme koldhævede chiaboller

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Fordej
5 g gær
2.5 dl vand
225 g mel
Hoveddej
10 g gær
3.5 dl vand
300 g mel
1 dl chiafrø
1 dl hørfrø
1 dl havregryn
1.5 tsk. salt

Opskrift: Nemme koldhævede chiaboller

med chiafrø, hørfrø og havregryn

Værsgo – en pladefuld skønne, sunde boller uden at ælte dejen

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Fordej

  • Hoveddej

Et par ord om vores opskrift

Del

Koldhævede chiaboller er vildt sunde. Du får masser af nyttige kostfibre, masser af kalk til dine knogler og masser af de vigtige omega-3-fedtsyrer. Så alene for sundhedsværdiens skyld, er der god grund til at bage en pladefuld chiaboller eller to.

  • Chiafrø i så store mængder som i denne opskrift indeholder flere omega-3-fedstsyrer end en hel laksefilet, langt flere antioxidanter end blåbær og mere kalk end adskillige glas mælk (kilde).
  • Hørfrø er sprængfyldt med nyttige olier, der er gode for fordøjelsen, antiinflammatoriske, kræfthæmmende – og fremmende for din tankevirksomhed (kilde).
  • Havregryn er fyldt med proteiner, vitaminer og mineraler og en genial kilde til mæthed i længere tid (kilde).

At bollerne er koldhævede betyder, at du kun skal bruge halvdelen af den normale mængde gær. Dejen får lov til at udvikle sig à tre omgange – først ved stuetemperatur, derefter i køleskab og endelig ved stuetemperatur igen. Det giver en tæt krumme og en rigere smag.

Dejen er hele tiden lind at arbejde med, så du slipper for at ælte. Til gengæld tager hæveprocesserne tid. Du kan fx lave fordejen en morgen og lade den udvikle sig i løbet af dagen. Om aftenen rører du fordej og hoveddej sammen og sætter i køleskab til næste morgen. Her former du 8 boller, lader efterhæve 1,5 time og bager ved høj varme i 25 minutter.

Hvis du har smagt chiagrød, vil du genkende fornemmelsen i munden af de let geleagtige frø. Chiafrø er i en kategori helt for sig selv. I en fjern fortid spiste aztekerne chiafrø for at få energi til at gå i krig. Hvad med dig – har du et slag, der skal slås?

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Rør fordejen sammen og stil til hævning mindst 8 timer ved stuetemperatur

2
Færdig

Rør gær og vand til hoveddej sammen, rør herefter fordej og de øvrige ingredienser i

3
Færdig

Rør den meget fugtige dej godt igennem og stil til hævning mindst 8 timer i køleskab

4
Færdig

Form 8 boller med våde hænder og stil 1,5 time til efterhævning i stuetemperatur under et fugtigt klæde

5
Færdig

Bag 25 minutter midt i en 225 grader varm ovn – gerne på bagesten

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 800 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Hjemmelavet peanutbutter
forrige
Opskrift: Hjemmelavet peanutbutter
Opskrift: Den ultimative lakridsfudge
næste
Opskrift: Den ultimative lakridsfudge
Opskrift: Hjemmelavet peanutbutter
forrige
Opskrift: Hjemmelavet peanutbutter
Opskrift: Den ultimative lakridsfudge
næste
Opskrift: Den ultimative lakridsfudge

Tilføj Din Kommentar