Opskrift: Den perfekte hybenmarmelade

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g rensede hyben
1.5 dl vand
1 dl æbleeddike
1 citron, saft og revet skal
1 tsk. kanel
200 g sukker
Atamon

Opskrift: Den perfekte hybenmarmelade

med citron og kanel

Fuldendt balance mellem det søde og det syrlige

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hyben er i sæson fra august og langt ind i oktober, og det gør bestemt ikke noget, at de lige får en smule frost.

Går du tur på stranden eller i sommerhusområder og kommer forbi buske med hyben (eller hunderoser, som de også kaldes), så pluk gerne en posefuld. De kan sagtens holde sig i køleskabet en uges tid. Ellers frys bærrene ned og rens dem for frø, når de er halvt optøet.

1 kg hyben giver cirka ½ kg kogeklar frugt, når blomst, stilk og frø er fjernet.

At rense hyben er lidt et pillearbejde, men det er alt besværet værd. Hyben er hypersunde, fyldt med C-vitamin og siges at dulme gigtsmerter og menstruationssmerter og beskytte mod såvel hjertesygdom og brystkræft som diabetes (kilde).

Hybenmarmelade er en dejlig måde at spise hyben på – marmeladen smager skønt på et stykke ristet brød, eventuelt oven på en skive fuldfed ost. De let fade hyben kræver dog modspil af syre, ellers bliver de hurtigt kedelige at spise.

I denne opskrift er der både æbleeddike og citron, og det giver en fuldendt balance mellem de søde bær og de syrlige noter. Kanel eller vanilje klæder desuden hyben godt.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Fjern blomst og stilk, halvér bærrene og skrab kernerne ud

2
Færdig

Kog de rensede hyben 20 minutter med vand, eddike, citronsaft og -skal samt kanel

3
Færdig

Blend massen

4
Færdig

Tilsæt sukker og kog 2 minutter

5
Færdig

Skyl sylteglas og låg i kogende vand tilsat 1 tsk. Atamon

6
Færdig

Hæld den varme hybenmarmelade på glas og luk straks til

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: 1 liter hjemmelavet sojamælk for 7 kr.
forrige
Opskrift: 1 liter hjemmelavet soyamælk for 7 kr.
Opskrift: Ribeye-bøffer på grill
næste
Opskrift: Ribeye-bøffer på grill
Opskrift: 1 liter hjemmelavet sojamælk for 7 kr.
forrige
Opskrift: 1 liter hjemmelavet soyamælk for 7 kr.
Opskrift: Ribeye-bøffer på grill
næste
Opskrift: Ribeye-bøffer på grill

Tilføj Din Kommentar