• Forside
  • Brunch
  • Opskrift: Koldhævet franskbrød i form (røremaskine)

Opskrift: Koldhævet franskbrød i form (røremaskine)
med surdej og ølandshvede

0 0
Opskrift: Koldhævet franskbrød i form (røremaskine)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Surdej
1 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
1 dl rugmel
3 dl vand
Hoveddej
6 dl vand
0.5 dl surdej
5 g gær
1 spsk. salt
1 tsk. honning
50 g havregryn
300 g ølandshvede
300 g hvedemel
3 spsk. olie

Luftigt, saftigt og sprødt formbrød med masser af smag

Ingredienser

  • Surdej

  • Hoveddej

Et par ord om vores opskrift

Del

Professionelle bagere har forskellige cowboytricks, der gør deres hvide brød lidt lækrere end de brød, vi andre selv kan finde ud af at bage. Men bare rolig, det er ikke raketvidenskab. Skulle vi ikke prøve at gøre dem kunsten efter?

For det første rører bagerne dejen sammen med en røremaskine. På den måde bindes en masse væske i melets fibre, så brødets krumme bliver saftigere og sejere.

Bagerne bruger surdej i stedet for gær, hvilket giver brødet en dybere og mere nuanceret smag.

Bagerne lader dejen koldhæve i mange timer. Den langsomme hæveproces er en af årsagerne til, at godt bagerbrød bliver luftigere og holder sig saftigere i længere tid end hjemmebagt brød, hvor der er brugt masser af gær for at få dejen til at hæve hurtigere.

Bagerne bruger fedtstof i bageprocessen. Det smager enormt godt, og det giver skorpen masser af knas.

Og endelig bager bagerne deres brød ved høj varme. Også dét er med til at gøre skorpen sprødere.

Hvis du har en røremaskine, kan du med denne opskrift selv efterligne de dygtige bagere og lave dit eget luftige, saftige, sprøde formfranskbrød. Hvis du ælter med hænderne, skal der lidt mere mel i dejen – prøv dig frem; dejen skal stadig være fugtig, når du ikke gider ælte mere.

Surdejen kan du enten købe færdig eller lave selv (tager 4 dage). Vi giver dig brødkongen Meyers opskrift på en nem og effektiv surdej.

Ingredienser

Antal personer:
Surdej
1 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
1 dl rugmel
3 dl vand
Hoveddej
6 dl vand
0.5 dl surdej
5 g gær
1 spsk. salt
1 tsk. honning
50 g havregryn
300 g ølandshvede
300 g hvedemel
3 spsk. olie

Sådan gør du

1
Færdig

Surdej

Rør mel og vand sammen. Opbevar i en plasticbøtte uden låg på. Lad surdejen stå 4 dage ved stuetemperatur. Nu er dejen forhåbentlig syrlig, let flydende og klar til brug. Ellers lad den stå 1-2 dage mere.

2
Færdig

Hoveddej

Rør vand, surdej og gær sammen

3
Færdig

Hæld de øvrige ingredienser i (minus olie), i denne rækkefølge

4
Færdig

Ælt 1 minut ved lav hastighed

5
Færdig

Ælt 5-10 minutter ved højeste hastighed - dejen skal slippe skålens sider og hænge i en fugtig klump på dejkrogen

6
Færdig

Prøv glutentesten: Tag en lille klat dej mellem fingrene og hiv i den - den skal kunne strækkes langt ud og blive næsten gennemsigtigt tynd - ellers ælt et par minutter mere

7
Færdig

Smør en rugbrødsform med olien og hæld dejen deri

8
Færdig

Dæk formen med film og lad hæve mindst 8 timer i køleskabet, gerne længere tid

9
Færdig

Fjern filmen og lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur

10
Færdig

Tænd i mellemtiden for ovnen på 225 grader

11
Færdig

Bag 30 minutter på næstnederste rille

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Sund vegetarisk persillesuppe
forrige
Opskrift: Sund vegetarisk persillesuppe
Opskrift: Buddha bowl med hvide bønner og æg
næste
Opskrift: Buddha bowl med hvide bønner og æg
Opskrift: Sund vegetarisk persillesuppe
forrige
Opskrift: Sund vegetarisk persillesuppe
Opskrift: Buddha bowl med hvide bønner og æg
næste
Opskrift: Buddha bowl med hvide bønner og æg

2 Comments Skjul kommentarer

Bage tiden er da alt alt for kort, jeg bagte det 20 minutter og der var det ikke helt bagt, så 30 minutter er nok bedre

Kære Niels

Du har naturligvis helt ret. I sidste punkt skulle der have stået: Bag 30 minutter på næstnederste rille. Tak for at gøre opmærksom på fejlen.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar