Opskrift: Silkeblød rabarber fool
med appelsinskal og ingefær

0 0
Opskrift: Silkeblød rabarber fool

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g rabarber
150 g rørsukker
20 g ingefær
1 appelsinskal
2 dl fløde
3 spsk. græsk yoghurt
1.5 spsk. vaniljesukker

En af rabarbersæsonens dejligste og mildeste desserter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Fjollede rabarber kunne man måske oversætte rhubarb fool til? Men desserten er nu ikke spor fjollet, og det er den skam heller ikke anset for i England, hvorfra opskriften stammer.

Faktisk menes ordet fool at være en engelsk ’undersættelse’ af det franske ord ’fouler’, der betyder at mase eller presse. Og frugten skal være mast helt blød og nem at spise, selv for folk uden gode tænder.

Måske var tænderne generelt i dårligere stand dengang i 1500-tallet, hvor de gode englændere opfandt begrebet fruit fool (man kan nemlig putte alle slags frugter og bær i en fool). Dengang blandede man frugten med en tyk vaniljecreme, mens man i dag er gået over til at bruge flødeskum i stedet.

En fool minder meget om en trifli, men uden knuste makroner og evt. spiritus til at bløde makronerne op i.

Til en rababer fool koges rabarberne helt søde og bløde, krydres med appelsinskal og ingefær, og denne kompot skal nu forsigtigt vendes med en flødeskumscreme. Det er ganske enkelt rabarbersæsonens dejligste og mildeste dessert.

Hvis du vil forkæle gæsterne, kan du sagtens servere et glas dessertvin til: Sauternes, Eiswein, Beerentrockenauslese eller en sødlig Riesling.

Ingredienser

Antal personer:
500 g rabarber
150 g rørsukker
20 g ingefær
1 appelsinskal
2 dl fløde
3 spsk. græsk yoghurt
1.5 spsk. vaniljesukker
4 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Snit de rensede rabarber i ½ cm tynde skiver

2
Færdig

Kog rabarber med rørsukker, revet ingefær og revet appelsinskal i 5-10 minutter uden låg, til rabarberne mørner – læg låget på og køl af

3
Færdig

Pisk flødeskum og vend med yoghurt og vaniljesukker til en creme

4
Færdig

Si saften fra de afkølede rabarber og vend kompotten forsigtigt med creme i høje dessertglas – gerne i dekorative hvirvler

5
Færdig

Hæld saften over til sidst og servér

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Ummenum for en blåbær-mojito!
forrige
Opskrift: Ummenum for en blåbær-mojito!
Opskrift: Forårsgryde med osso buco og asparges
næste
Opskrift: Forårsgryde med osso buco og asparges
Opskrift: Ummenum for en blåbær-mojito!
forrige
Opskrift: Ummenum for en blåbær-mojito!
Opskrift: Forårsgryde med osso buco og asparges
næste
Opskrift: Forårsgryde med osso buco og asparges

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here