Ingredienser
-
500 g rabarber
-
150 g rørsukker
-
20 g ingefær
-
1 appelsinskal
-
2 dl fløde
-
3 spsk. græsk yoghurt
-
1.5 spsk. vaniljesukker
Et par ord om vores opskrift
Fjollede rabarber kunne man måske oversætte rhubarb fool til? Men desserten er nu ikke spor fjollet, og det er den skam heller ikke anset for i England, hvorfra opskriften stammer.
Faktisk menes ordet fool at være en engelsk ’undersættelse’ af det franske ord ’fouler’, der betyder at mase eller presse. Og frugten skal være mast helt blød og nem at spise, selv for folk uden gode tænder.
Måske var tænderne generelt i dårligere stand dengang i 1500-tallet, hvor de gode englændere opfandt begrebet fruit fool (man kan nemlig putte alle slags frugter og bær i en fool). Dengang blandede man frugten med en tyk vaniljecreme, mens man i dag er gået over til at bruge flødeskum i stedet.
En fool minder meget om en trifli, men uden knuste makroner og evt. spiritus til at bløde makronerne op i.
Til en rababer fool koges rabarberne helt søde og bløde, krydres med appelsinskal og ingefær, og denne kompot skal nu forsigtigt vendes med en flødeskumscreme. Det er ganske enkelt rabarbersæsonens dejligste og mildeste dessert.
Hvis du vil forkæle gæsterne, kan du sagtens servere et glas dessertvin til: Sauternes, Eiswein, Beerentrockenauslese eller en sødlig Riesling.
Ingredienser
500 g rabarber | |
150 g rørsukker | |
20 g ingefær | |
1 appelsinskal | |
2 dl fløde | |
3 spsk. græsk yoghurt | |
1.5 spsk. vaniljesukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Snit de rensede rabarber i ½ cm tynde skiver |
2
Færdig
|
Kog rabarber med rørsukker, revet ingefær og revet appelsinskal i 5-10 minutter uden låg, til rabarberne mørner – læg låget på og køl af |
3
Færdig
|
Pisk flødeskum og vend med yoghurt og vaniljesukker til en creme |
4
Færdig
|
Si saften fra de afkølede rabarber og vend kompotten forsigtigt med creme i høje dessertglas – gerne i dekorative hvirvler |
5
Færdig
|
Hæld saften over til sidst og servér |