Ingredienser
-
Pizzadej
-
20 g gær
-
3.5 dl vand
-
2 spsk. olivenolie
-
500 g mel
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. sukker
-
Tomatsovs
-
1 ds flået tomat
-
1 rød peber
-
1 gulerod
-
1 spsk. olivenolie
-
2 spsk. ketchup
-
Fyld
-
12 pæne champignon
-
400 g revet mozzarella
-
200 g skinkestrimler
-
Oregano
Et par ord om vores opskrift
Der er noget magisk ved at få serveret en calzone. Først ligger den appetitlige, buttede tingest bare dér på tallerkenen og ser lækker ud. Så skærer du hul, den smeltede ost flyder ud, og så rammer de fristende pizzadufte dine næsebor. Mmmm.
Det er som at få en herlig overraskelse og en skøn pizza på én gang. Derfor er calzone alle børn og barnlige sjæles yndlingspizza.
Calzone er en indbagt pizza, og du kan selvfølgelig fylde alt muligt i sådan én. I Napoli, hvor calzone stammer fra, putter man en god salami og flere forskellige slags ost. På vores breddegrader foretrækker nogle deres calzone indbagt med kødsovs. Men her på Spicy Twist synes vi, at en RIGTIG calzone er med mozzarella, skinkestrimler og champignon.
For at få den velkendte sprøde, brune brødskorpe bager vi pizzaen midt i ovnen på en bagesten under grill (275 grader). Bagestenen skal varmes op sammen med ovnen, så den er glohed, når den ubagte pizza sættes på – på den måde bliver pizzaen sprød både ovenpå og nedenunder. Hvis du ikke har bagesten, så varm en bageplade op og læg pizzaen på. Under grill skal pizzaen kun bages 4-5 minutter – hold godt øje!
Selvfølgelig skal der også tomatsovs til. Men den putter vi først på bagefter. Derfor har vi lavet en mild, rå tomatsovs, der smager som hos pizzeriaet henne om hjørnet.
Til sidst drysser vi med tørret oregano, pizzakrydderiet over alle pizzakrydderier.
Ingredienser
Pizzadej |
|
20 g gær | |
3.5 dl vand | |
2 spsk. olivenolie | |
500 g mel | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. sukker | |
Tomatsovs |
|
1 ds flået tomat | |
1 rød peber | |
1 gulerod | |
1 spsk. olivenolie | |
2 spsk. ketchup | |
Fyld |
|
12 pæne champignon | |
400 g revet mozzarella | |
200 g skinkestrimler | |
Oregano |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Du kan lave dejen lang tid i forvejen og opbevare den i køleskabet |
2
Færdig
|
Opløs gæren i vandet og ælt først mel og olie, så salt og sukker i |
3
Færdig
|
Når dejen slipper bordet, sæt den til hævning 1 time |
4
Færdig
|
Form dejen til 4 store boller, der nu skal hæve 30 minutter |
5
Færdig
|
Imens laver du tomatsovsen: |
6
Færdig
|
Skær champignonerne i tynde skiver, bred ud på køkkenrulle, drys med lidt salt og lad dem afgive væde i mindst 20 minutter |
7
Færdig
|
Vend dejbollerne i mel og rul dem ud til pizzabunde |
8
Færdig
|
Læg pizzabundene på bagepapir, så er det lettere at få træspatlen ind under og transportere ind og ud ad ovnen |
9
Færdig
|
Fordel ost, skinke og champignonskiver på den ene halvdel af en pizzabund, fold den anden halvdel hen over og tryk sammenføjningen sammen med fingrene |
10
Færdig
|
Bag 4-5 minutter (gerne på en bagesten) midt i ovnen under grill |
11
Færdig
|
Servér den rygende varme calzone med en klat tomatsovs og et drys oregano på toppen |