Ingredienser
-
4 panini (aflange boller)
-
Tandstikker
-
Hvidløgsdressing
-
0.5 dl olivenolie
-
2 fed hvidløg, knust
-
1 spsk. tørret basilikum
-
1 tsk. citronsaft
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
Veggie panini fyld
-
0.5 rødløg
-
1 håndfuld spinatblade
-
1 stor tomat
-
1 avocado
-
100 g frisk mozzarella
-
Meatlovers panini fyld
-
0.5 rødløg
-
1 håndfuld spinatblade
-
1 stor tomat
-
1 pk. bacon i skiver
-
1 stort kyllingebryst
-
Paprika, salt
Et par ord om vores opskrift
På italiensk betyder panini egentlig bare små brød. Men både i Italien og resten af verden har panini i dag fået betydningen: Grillede sandwich.
Panini laves oftest i en toaster (brødrister) og bliver knasende sprøde. Du kan også lave panini i ovnen, gerne på en bagesten placeret på næstnederste rille og under grill.
Panini er en genial frokostret, men kan naturligvis også bruges til middag. Til frokost kan de fleste nok ikke spise mere end én, til middag måske halvanden.
Brødet til panini er typisk aflange boller af ciabatta-typen eller franske baguettes, der halveres. Du kan som regel finde panini-brød i velassorterede supermarkeder og gode bagere. Ellers køb (eller bag) en anden type boller.
Det klassiske fyld til panini er skinke og ost. Det smager skam også godt, og du kan sagtens bruge vores hvidløgsdressing og tomater som supplement for at give skinke/oste-fyldet lidt liv. Som ost bør du klart overveje at bruge frisk mozzarella skåret i tynde skiver.
Vi foreslår imidlertid panini med lidt mere spændende fyld:
- En veggie panini med hvidløgsdressing, rødløg, tomat, spinatblade, avocado og frisk mozzarella
- En meatlovers panini med hvidløgsdressing, rødløg, tomat, spinatblade, kylling og bacon
Kort sagt: En variant til dig, der helst kun spiser grønt – og en variant til dig, der elsker kød. Der bliver 2 x 2 panini ud af denne portion, og I kan jo eventuelt dele…
I hvidløgsdressingen rører vi tørret basilikum og chiliflager. Den tørrede basilikum giver en meget mere kraftig og italiensk smag end frisk basilikum, der mister sin smag i den varme sandwich.
Rist panini hele og skær dem over ved servering; stik eventuelt en tandstikker i for at holde på fyldet. Buon appetito!
Ingredienser
4 panini (aflange boller) | |
Tandstikker | |
Hvidløgsdressing |
|
0.5 dl olivenolie | |
2 fed hvidløg, knust | |
1 spsk. tørret basilikum | |
1 tsk. citronsaft | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
Veggie panini fyld |
|
0.5 rødløg | |
1 håndfuld spinatblade | |
1 stor tomat | |
1 avocado | |
100 g frisk mozzarella | |
Meatlovers panini fyld |
|
0.5 rødløg | |
1 håndfuld spinatblade | |
1 stor tomat | |
1 pk. bacon i skiver | |
1 stort kyllingebryst | |
Paprika, salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær panini præcist igennem, så overe og undere er cirka lige tykke |
2
Færdig
|
Smør både overe og undere med hvidløgsdressingen, som du har rørt sammen |
3
Færdig
|
Veggie paniniSkær alle ingredienser (minus spinatblade) i tynde skiver og placér på panini-underne i nævnte rækkefølge - læg overne ovenpå |
4
Færdig
|
Meatlovers paniniSteg først baconskiverne sprøde på en pande - gnid kyllingebrystet i paprika og salt og steg 5 minutter på hver side i baconfedtet ved middelhøj varme - skær rødløg, tomat og kyllingebryst i tynde skiver og placér på panini-underne i nævnte rækkefølge - læg overne ovenpå |
5
Færdig
|
Rist panini i toasteren ved højeste temperatur, til de er gennemvarme og har fået flotte brune striber - det tager 5-6 minutter |
6
Færdig
|
Alternativt kan du riste panini i ovnen ved grillvarme (275 grader) – læg dem på en bagesten eller en varm plade på næstnederste rille og giv dem 6-7 minutter |