Opskrift: Veggie Panini & Meatlovers Panini
med den lækreste hvidløgsdressing

0 0
Opskrift: Veggie Panini & Meatlovers Panini

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 panini (aflange boller)
Tandstikker
Hvidløgsdressing
0.5 dl olivenolie
2 fed hvidløg, knust
1 spsk. tørret basilikum
1 tsk. citronsaft
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Veggie panini fyld
0.5 rødløg
1 håndfuld spinatblade
1 stor tomat
1 avocado
100 g frisk mozzarella
Meatlovers panini fyld
0.5 rødløg
1 håndfuld spinatblade
1 stor tomat
1 pk. bacon i skiver
1 stort kyllingebryst
Paprika, salt

2 italienske panini-opskrifter med fantastisk fyld

Tilhører:
  • Børnemad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Hvidløgsdressing

  • Veggie panini fyld

  • Meatlovers panini fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

På italiensk betyder panini egentlig bare små brød. Men både i Italien og resten af verden har panini i dag fået betydningen: Grillede sandwich.

Panini laves oftest i en toaster (brødrister) og bliver knasende sprøde. Du kan også lave panini i ovnen, gerne på en bagesten placeret på næstnederste rille og under grill.

Panini er en genial frokostret, men kan naturligvis også bruges til middag. Til frokost kan de fleste nok ikke spise mere end én, til middag måske halvanden.

Brødet til panini er typisk aflange boller af ciabatta-typen eller franske baguettes, der halveres. Du kan som regel finde panini-brød i velassorterede supermarkeder og gode bagere. Ellers køb (eller bag) en anden type boller.

Det klassiske fyld til panini er skinke og ost. Det smager skam også godt, og du kan sagtens bruge vores hvidløgsdressing og tomater som supplement for at give skinke/oste-fyldet lidt liv. Som ost bør du klart overveje at bruge frisk mozzarella skåret i tynde skiver.

Vi foreslår imidlertid panini med lidt mere spændende fyld:

  • En veggie panini med hvidløgsdressing, rødløg, tomat, spinatblade, avocado og frisk mozzarella
  • En meatlovers panini med hvidløgsdressing, rødløg, tomat, spinatblade, kylling og bacon

Kort sagt: En variant til dig, der helst kun spiser grønt – og en variant til dig, der elsker kød. Der bliver 2 x 2 panini ud af denne portion, og I kan jo eventuelt dele…

I hvidløgsdressingen rører vi tørret basilikum og chiliflager. Den tørrede basilikum giver en meget mere kraftig og italiensk smag end frisk basilikum, der mister sin smag i den varme sandwich.

Rist panini hele og skær dem over ved servering; stik eventuelt en tandstikker i for at holde på fyldet. Buon appetito!

Ingredienser

Antal personer:
4 panini (aflange boller)
Tandstikker
Hvidløgsdressing
0.5 dl olivenolie
2 fed hvidløg, knust
1 spsk. tørret basilikum
1 tsk. citronsaft
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Veggie panini fyld
0.5 rødløg
1 håndfuld spinatblade
1 stor tomat
1 avocado
100 g frisk mozzarella
Meatlovers panini fyld
0.5 rødløg
1 håndfuld spinatblade
1 stor tomat
1 pk. bacon i skiver
1 stort kyllingebryst
Paprika, salt
5 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær panini præcist igennem, så overe og undere er cirka lige tykke

2
Færdig

Smør både overe og undere med hvidløgsdressingen, som du har rørt sammen

3
Færdig

Veggie panini

Skær alle ingredienser (minus spinatblade) i tynde skiver og placér på panini-underne i nævnte rækkefølge - læg overne ovenpå

4
Færdig

Meatlovers panini

Steg først baconskiverne sprøde på en pande - gnid kyllingebrystet i paprika og salt og steg 5 minutter på hver side i baconfedtet ved middelhøj varme - skær rødløg, tomat og kyllingebryst i tynde skiver og placér på panini-underne i nævnte rækkefølge - læg overne ovenpå

5
Færdig

Rist panini i toasteren ved højeste temperatur, til de er gennemvarme og har fået flotte brune striber - det tager 5-6 minutter

6
Færdig

Alternativt kan du riste panini i ovnen ved grillvarme (275 grader) – læg dem på en bagesten eller en varm plade på næstnederste rille og giv dem 6-7 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavet juice af spinat og fennikel
forrige
Opskrift: Hjemmelavet juice af spinat og fennikel
Opskrift: Sunde glutenfri vafler med spinat
næste
Opskrift: Sunde glutenfri madvafler med spinat
Opskrift: Hjemmelavet juice af spinat og fennikel
forrige
Opskrift: Hjemmelavet juice af spinat og fennikel
Opskrift: Sunde glutenfri vafler med spinat
næste
Opskrift: Sunde glutenfri madvafler med spinat

Tilføj Din Kommentar